Ethereum: Το κρυπτονόμισμα που θέλει να αλλάξει την παγκόσμια οικονομία

Ethereum: Το κρυπτονόμισμα που θέλει να αλλάξει την παγκόσμια οικονομία

Μπορεί το bitcoin να είναι ο βασιλιάς από άποψη αξίας αλλά μία κρυπτογράφηση επιδιώκει να ανατρέψει ολόκληρο το οικοδόμημα της παγκόσμιας οικονομίας… 

Πρόκειται για το Ethereum… Eίναι ένα αποκεντρωμένο σύστημα ανοιχτού κώδικα ανοιχτού κώδικα που διαθέτει τη δική του κρυπτογράφηση, η οποία ονομάζεται Ether. Το ETH λειτουργεί ως πλατφόρμα για πολλά άλλα κρυπτονομίσματα, καθώς και για την εκτέλεση αποκεντρωμένων έξυπνων συμβάσεων (πρόκειται για συμφωνίες που τρέχουν ηλεκτρονικά μέσα σε κώδικα blockchain και στην ουσία, μέσω αυτών, η παραποίηση της πληροφορίας γίνεται ουσιαστικά αδύνατη).

Ο στόχος του Ethereum είναι να γίνει μια παγκόσμια πλατφόρμα για αποκεντρωμένες εφαρμογές, επιτρέποντας σε χρήστες από όλο τον κόσμο να γράφουν και να εκτελούν λογισμικό που είναι ανθεκτικό στη λογοκρισία, το χρόνο διακοπής λειτουργίας και την απάτη.

Το πολυεθνικό Ethereum

Το Ethereum έχει πολλούς συνιδρυτές. Συναντήθηκαν για πρώτη φορά στις 7 Ιουνίου 2014, στο Zug της Ελβετίας. Πρόκειται για μία συνάθροιση προγραμματιστών απ’ όλο τον κόσμο που αποφάσισαν να αλλάξουν τον κόσμο ή καλύτερα την παγκόσμια οικονομία…

Οι σπουδαιότεροι της ομάδας είναι:

• Ο Ρώσος-Καναδάς Vitalik Buterin είναι ίσως ο πιο γνωστός της ομάδας. Συνέγραψε την αρχική λευκή βίβλο που περιέγραψε για πρώτη φορά το Ethereum το 2013 και εξακολουθεί να εργάζεται για τη βελτίωση της πλατφόρμας μέχρι σήμερα.

• Ο Βρετανός προγραμματιστής Γκάβιν Γουντ είναι αναμφισβήτητα ο δεύτερος πιο σημαντικός συνιδρυτής του ETH, καθώς κωδικοποίησε την πρώτη τεχνική εφαρμογή του Ethereum στη γλώσσα προγραμματισμού C ++, πρότεινε τη μητρική γλώσσα προγραμματισμού του Ethereum Solidity και ήταν ο πρώτος επικεφαλής τεχνολογίας του Ethereum Foundation. Πριν από το Ethereum, ο Wood ήταν ερευνητής στη Microsoft.

– Ο Anthony Di Iorio, ο οποίος ανέλαβε το έργο κατά τη διάρκεια του πρώτου σταδίου ανάπτυξής του.

– Ο Charles Hoskinson, ο οποίος έπαιξε τον κύριο ρόλο στην ίδρυση του Ιδρύματος Ethereum με έδρα την Ελβετία και του νομικού του πλαισίου.

– Ο Mihai Alisie, ο οποίος παρείχε βοήθεια για την ίδρυση του Ιδρύματος Ethereum.

– Ο Joseph Lubin, ένας καναδός επιχειρηματίας, ο οποίος, όπως και ο Di Iorio, βοήθησε στη χρηματοδότηση του Ethereum κατά τις πρώτες μέρες του, και αργότερα ίδρυσε ένα εκκολαπτήριο για νεοσύστατες εταιρείες που βασίζονται στο ETH που ονομάζεται ConsenSys.

– Ο Amir Chetrit, ο οποίος βοήθησε τον συνιδρυτή του Ethereum, αλλά αποχώρησε από αυτό νωρίς στην ανάπτυξη.

Τι κάνει το Ethereum μοναδικό;

Η Ethereum πρωτοστάτησε στην ιδέα μιας πλατφόρμας έξυπνης σύμβασης blockchain. Οι έξυπνες συμβάσεις είναι προγράμματα υπολογιστών που εκτελούν αυτόματα τις απαραίτητες ενέργειες για την εκπλήρωση συμφωνίας μεταξύ πολλών μερών στο Διαδίκτυο. Έχουν σχεδιαστεί για να μειώσουν την ανάγκη για αξιόπιστους ενδιάμεσους μεταξύ των εργολάβων, μειώνοντας έτσι το κόστος συναλλαγής, ενώ ταυτόχρονα αυξάνουν την αξιοπιστία συναλλαγών.

Η κύρια καινοτομία της Ethereum ήταν να σχεδιάσει μια πλατφόρμα που της επέτρεψε να εκτελεί έξυπνα συμβόλαια χρησιμοποιώντας το blockchain, το οποίο ενισχύει περαιτέρω τα ήδη υπάρχοντα οφέλη της τεχνολογίας έξυπνων συμβάσεων. Το blockchain της Ethereum σχεδιάστηκε, σύμφωνα με τον συνιδρυτή Gavin Wood, ως ένα είδος «ενός υπολογιστή για ολόκληρο τον πλανήτη», θεωρητικά ικανό να κάνει οποιοδήποτε πρόγραμμα πιο ανθεκτικό, ανθεκτικό στη λογοκρισία και λιγότερο επιρρεπές σε απάτη, εκτελώντας το σε μια παγκόσμια διανομή δίκτυο δημόσιων κόμβων.

Εκτός από τα έξυπνα συμβόλαια, το blockchain της Ethereum μπορεί να φιλοξενήσει άλλα κρυπτονομίσματα, που ονομάζονται «tokens», μέσω της χρήσης του προτύπου συμβατότητας ERC-20. Στην πραγματικότητα, αυτή ήταν η πιο συνηθισμένη χρήση για την πλατφόρμα ETH μέχρι σήμερα: έως σήμερα, έχουν κυκλοφορήσει περισσότερα από 280.000 διακριτικά συμβατά με ERC-20. Πάνω από 40 από αυτά δημιουργούν τα 100 κορυφαία κρυπτονομίσματα με κεφαλαιοποίηση της αγοράς.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter