Εθνική Ασφαλιστική: Συνεχίζεται δυναμικά η ανοδική της πορεία!

Εθνική Ασφαλιστική: Συνεχίζεται δυναμικά η ανοδική της πορεία!

Από την ίδρυσή της, το 1891, μέχρι και σήμερα, η Εθνική Ασφαλιστική, παραμένει πάντα πιστή στο όραμα και την αποστολή της να προσφέρει υπηρεσίες ποιότητας, μέσω σύγχρονων προϊόντων και διαδικασιών.

 Εδώ και 126 χρόνια, χαράσσει πορεία με οδηγούς της διαχρονικές αξίες όπως η αξιοπιστία, το ήθος, η εμπιστοσύνη, η ασφάλεια, η εμπειρία, αξίες που την ανέδειξαν και την καθιέρωσαν ως πρωταγωνιστή της Ελληνικής Ασφαλιστικής Αγοράς.

Όπως αναφέρει ο κ. Σταύρος Κωνσταντάς, Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος, για την Εθνική Ασφαλιστική, το 2016 αποτέλεσε μια χρονιά ορόσημο στην αδιάλειπτη παρουσία της στην Ελληνική Ασφαλιστική Αγορά. Συνεχίζοντας μια επιτυχημένη πορεία ετών και παρά τις αντίξοες οικονομικές συνθήκες, η Εθνική Ασφαλιστική παραμένει ισχυρή και εύρωστη, ισχυροποιεί και εδραιώνει την ηγετική της θέση, αποτελώντας σημείο αναφοράς και αξιοπιστίας τόσο για τους ασφαλισμένους της όσο και για το σύνολο της ελληνικής ασφαλιστικής αγοράς.

Πιο συγκεκριμένα, η Εθνική Ασφαλιστική, διατήρησε υψηλά επίπεδα κερδοφορίας και παραγωγικών αποτελεσμάτων, παρουσιάζοντας για το έτος 2016 κέρδη προ φόρων ύψους €57,7 εκ. ενώ η συνολική παραγωγή διαμορφώθηκε σε €577,7 εκ. Παράλληλα, προσαρμοζόμενη στις απαιτήσεις του νέου εποπτικού πλαισίου (Solvency II) και στοχεύοντας στη βέλτιστη θωράκισή της, καθώς και στην ενίσχυση της αξιοπιστίας της, αύξησε τα τεχνικά αποθέματα επάρκειας του Κλάδου Ζωής κατά €45,4 εκ. για το 2016.

Η θετική πορεία των παραγωγικών αποτελεσμάτων της Εταιρίας συνεχίστηκε και κατά το Α’ τρίμηνο του 2017, σημειώνοντας συνολική αύξηση που άγγιξε το 18%. Συγκεκριμένα, η παραγωγή ανήλθε σε 150,6 εκ. έναντι 127,6 εκ. για την αντίστοιχη περίοδο του 2016. Αναλυτικότερα, ο Κλάδος Ατομικών Ζωής παρουσίασε αύξηση ύψους 36,25% καταγράφοντας παραγωγή 96,96 εκ., ενώ ο Κλάδος Ομαδικών Ζωής παρουσίασε αύξηση ύψους 2,6%, καταγράφοντας παραγωγή 18,05 εκ.. Το Α’ τρίμηνο του 2017 έκλεισε με τους Κλάδους Αυτοκινήτου, Πυρός και τους Λοιπούς Γενικούς Κλάδους με παραγωγικά αποτελέσματα που άγγιξαν τα 15,02 εκ., 15,13 εκ. και 5,39 εκ. αντίστοιχα. Αξίζει να σημειωθεί πως για το εν λόγω διάστημα η παραγωγή του καναλιού Bancassurance διαμορφώθηκε σε 40,64 εκ., καταγράφοντας αύξηση σε ποσοστό 113%. Η εντυπωσιακή αυτή μεταβολή οφείλεται στο λανσάρισμα του νέου προγράμματος Εφάπαξ ΕΘΝΙΚΗΣ+, γεγονός που ενίσχυσε ιδιαίτερα και την θετική μεταβολή των παραγωγικών αποτελεσμάτων που σημείωσε ο Κλάδος Ατομικών Ζωής συνολικά.

Επιπροσθέτως, ως αποτέλεσμα μιας συντονισμένης και εντατικής προσπάθειας της Διοίκησης της Εθνικής Ασφαλιστικής για περαιτέρω ενίσχυση των εποπτικών κεφαλαίων της Εταιρίας, τα Εποπτικά Ίδια Κεφάλαια της Εθνικής Ασφαλιστικής κατά την 31 Δεκεμβρίου 2016, αυξήθηκαν κατά 14,6% σε σχέση με το 2015 και ανήλθαν σε €571,6 εκ., βελτιώνοντας τον δείκτη Φερεγγυότητας ΙΙ σε 169%, με χρήση μεταβατικών μέτρων.

Τα μεγέθη αυτά διασφαλίζουν την ικανότητα της Εθνικής Ασφαλιστικής να ανταποκρίνεται άμεσα στις απαιτήσεις των πελατών της και στις προκλήσεις της αγοράς. Επίσης, αποδεικνύουν πως η Εθνική Ασφαλιστική αποτελεί πυλώνα της ιδιωτικής ασφάλισης της χώρας, προσδίδοντας της μια ιδιαίτερα ανεπτυγμένη αίσθηση ευθύνης που της επιτρέπει να δρα δυναμικά, όπως στην περίπτωση ανάληψης μέρους του χαρτοφυλακίου της International Life.

Πρωταρχικός στόχος της Εθνικής Ασφαλιστικής θα αποτελεί πάντα η παροχή υπηρεσιών και προϊόντων αιχμής που θα καλύπτουν τις σύγχρονες και συνεχώς μεταβαλλόμενες ασφαλιστικές ανάγκες της οικογένειας, του ελεύθερου επαγγελματία, του επιχειρηματία και κατ’ επέκταση, η ενίσχυση και ενεργή στήριξη της ελληνικής οικονομίας και επιχειρηματικότητας. Το πρωτοποριακό και εξαιρετικά επιτυχημένο brand προϊόντων Full προσφέρει στους ασφαλισμένους της Εθνικής Ασφαλιστικής την απαραίτητη ασφαλιστική κάλυψη που έχουν ανάγκη, στοχεύοντας εξίσου στην ποιοτική και πληρέστερη εξυπηρέτησή τους, πάντα με την υποστήριξη των πολύτιμων παραγωγικών δικτύων της, με το δίκτυο συνεργατών Agency της Εταιρίας να πρωτοστατεί.

Κατά την μακρόχρονη διαδρομή της, η Εθνική Ασφαλιστική, με ένα βαθύ αίσθημα ευθύνης και διάθεση ανταπόδοσης στο κοινωνικό σύνολο, στηρίζει συστηματικά τον πολιτισμό, το περιβάλλον και την επιστήμη. Το 2016, η Εθνική Ασφαλιστική συμμετείχε, στο πρόγραμμα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης Act4Greece, για την ανακούφιση των προσφύγων, των κοινωνικά ευπαθών ομάδων της χώρας μας, την ανάδειξη της ιστορίας μας και της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, αλλά και μιας σειράς άλλων μεμονωμένων δράσεων.

Με αίσθημα ευθύνης απέναντι στην κοινωνία και τον άνθρωπο, η Εθνική Ασφαλιστική ανέλαβε το ρόλο του Μεγάλου Χορηγού στον φιλανθρωπικό αγώνα δρόμου «Νο Finish Line Αthens » που διεξήχθη στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος τον Απρίλιο 2017, για την υποστήριξη των προγραμμάτων του «Μαζί για το Παιδί», στηρίζοντας τα παιδιά που βρίσκονται σε ανάγκη. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter