Εθνική Βιβλιοθήκη: Νέα εποχή για τους αναγνώστες

Εθνική Βιβλιοθήκη: Νέα εποχή για τους αναγνώστες

Νέα εποχή για την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος με νέες δυνατότητες για τους αναγνώστες προσφέρει το πιλοτικό πρόγραμμα που μόλις ανακοίνωσε η ΕΒΕ. Πρόκειται για μια εξαιρετικής χρησιμότητας ενέργεια καθώς προσφέρει πρόσβαση -και -σε απομακρυσμένο κοινό και μάλιστα χωρίς κόστος.

Ουσιαστικά η Βιβλιοθήκη προσφέρει μια πλατφόρμα με περισσότερους από 2.500 τίτλους που προέρχονται από 14 ελληνικούς εκδοτικούς οίκους με μεγάλη εκδοτική παραγωγή ηλεκτρονικών τίτλων. Κάθε χρήστης της Εθνικής Βιβλιοθήκης μέσω του Ηλεκτρονικού Αναγνωστηρίου μπορεί να «κατεβάσει» ταυτόχρονα έως 3 ηλεκτρονικά βιβλία, για 20 ημέρες το καθένα, με δικαίωμα ανανέωσης.

Η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος λοιπόν στο πλαίσιο του εκσυγχρονισμού της,προσφέρει στο κοινό πιλοτικά το «Ηλεκτρονικό Αναγνωστήριο» αυτή τη νέα ψηφιακή υπηρεσία, η οποία δίνει τη δυνατότητα στους πιστοποιημένους χρήστες να διαβάζουν δωρεάν ελληνόγλωσσα ηλεκτρονικά βιβλία, για συγκεκριμένη χρονική περίοδο, οπουδήποτε και αν βρίσκονται, μέσα από τον υπολογιστή, το tablet ή το smartphone.

Η συλλογή του Ηλεκτρονικού Αναγνωστηρίου της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος περιλαμβάνει βιβλία ευρείας αναγνωσιμότητας, με έμφαση στους τομείς της λογοτεχνίας, της ιστορίας, των τεχνών, των επιστημών, αλλά και γενικότερου ενδιαφέροντος. Η καινοτόμος αυτή υπηρεσία στοχεύει στην προώθηση της ηλεκτρονικής φιλαναγνωσίας και στην εξοικείωση του κοινού με το ηλεκτρονικό βιβλίο.

Η δημιουργία και η λειτουργία του Ηλεκτρονικού Αναγνωστηρίου εντάσσεται στο πλαίσιο του «Σχεδίου Υλοποίησης Μετεγκατάστασης της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος» που εκπονείται με αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Η διεύθυνση του Ηλεκτρονικού Αναγνωστηρίου είναι: ereading.nlg.gr . Σημαντική σημείωση: πρέπει να κάνετε εγγραφή ως ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ χρήστης (σύνδεση μέσω taxisnet.gr) ώστε να μπορέσετε να κάνετε χρήση του Ηλεκτρονικού Αναγνωστηρίου. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter