Εθνική Ελλάδας: Καταπληκτική εμφάνιση η εθνική, 2-1 την Βοσνία!

Εθνική Ελλάδας: Καταπληκτική εμφάνιση η εθνική, 2-1 την Βοσνία!

Τέτοια εθνική ομάδα δεν φανταζόταν ούτε ο πιο ένθερμος οπαδός της.

Μια καταπληκτική «γαλανόλευκη» νίκησε 2-1 τη Βοσνία πετυχαίνοντας την πρώτη της νίκη στα προκριματικά του Euro 2020 αλλά το πιο σημαντικό ήταν η απίστευτη εμφάνισης της. Μια ομάδα που κανείς δεν θυμάται πόσα χρόνια έχει να παίξει τέτοια μπάλα. Και μάλιστα από μια ομάδα που έμαθε να παίζει μόνο άμυνα. Κι όμως χθες ήταν τόσο δημιουργική που έχασε γκολ με το τσουβάλι είχε 25 τελικές προσπάθειες, δύο δοκάρια, σωρεία χαμένων ευκαιριών κόντρα σε έναν πολύ δυνατό αντίπαλο όπως η Βοσνία!

Το πρώτο παιχνίδι των δύο ομάδων στη Βοσνία είχε λήξει ισόπαλο 2-2 με την εθνική μας ομάδα να έχει στον πάγκο τον Άγγελο Αναστασιάδη.

Στο σχεδόν άδειο Ολυμπιακό Στάδιο (μετά βίας έφθαναν τα 2000 άτομα), η Βοσνία που καιγόταν για τη νίκη για να μείνει ζωντανή στο κυνήγι της πρόκρισης στους τελικούς του Euro 2020 δεν ξεκίνησε καλά κι αυτό γιατί η εθνική μας ομάδα αν και δεν είχε βαθμολογικό ενδιαφέρον αφού έχει αποκλειστεί από καιρό, ήταν εντυπωσιακή στο πρώτο μέρος, σε σχέση με τις εμφανίσεις της τα τελευταία χρόνια!

Με πολύ καλή κυκλοφορία της μπάλας, με ταχύτατες αντεπιθέσεις και αρκετή αυτοπεποίθηση οι διεθνείς δημιούργησαν πολλές ευκαιρίες στο πρώτο 45λεπτο που έμειναν ανεκμετάλλευτες. Την ίδια ώρα οι Βόσνιοι σαστισμένοι από την αντίδραση της Ελλάδας, δεν μπορούσαν να βρουν διαδρόμους με τον Πιάνιτς εκτός αγώνα. Παρ όλα αυτά δημιούργησαν πρώτοι την μεγάλη ευκαιρία αλλά ο Χατζηδιάκος με ψαλιδάκι έσωσε πάνω στη γραμμή το πλασέ του Γκόγιακ.

Η εθνική κατάφερε να προηγηθεί στο 30’ με εντυπωσιακό γκολ του Παυλίδη, έχασε μεγάλη ευκαιρία με τον Μπακάκη στο 32’ για το 2-0 και η Βοσνία κατάφερε να ισοφαρίσει στο 35’ με πλασέ του Γκόγιακ…

Η ισοφάριση δεν πτόησε τους διεθνείς που συνέχισαν να βγαίνουν με ευκολία στην πλάτη της άμυνας των Βόσνιων και να δημιουργούν επικίνδυνες καταστάσεις. Σε μια από αυτές στο 41’ ο Μάνταλος έχασε την πολύ μεγάλη ευκαιρία για το 2-1 αλλά το πλασέ του έδιωξαν οι αμυντικοί λίγο πριν τη γραμμή του τέρματος. Σιγουρά το 1-1 του ημιχρόνου αδίκησε την εθνική ομάδα του Φαν’ τα Σιπ που δικαιούτο σίγουρα και άλλο γκολ…

Στο β’ μέρος η εθνική ήταν καταιγιστική! Δημιούργησε πολλές ευκαιρίες απέναντι σε έναν αποσβολωμένο αντίπαλο, είχε δύο δοκάρια σε βολίδες των Μασούρα και Σταφυλίδη και τελικά ευτύχησε να πετύχει το γκολ της νίκης στο 88’ με αυτογκόλ του Κοβάσεβιτς μετά από σέντρα του Φετφατζίδη

«Δεν έχουμε καταφέρει κάτι ακόμα. Προσπαθούμε τα παιδιά να αντιληφθούν το πως είναι η Εθνική. Είναι πολλά τα στοιχεία που πρέπει να βάλουμε. Δεν έχουμε καταφέρει ακόμα κάτι» δήλωσε ο νέος τεχνικός διευθυντής της εθνικής ομάδας, Τάκης Φύσσας και πρόσθεσε: «Περιμένουμε μία συνέχεια μετά την Ιταλία. Δεν είμαστε ευχαριστημένοι από το αποτέλεσμα με την Ιταλία. Έχω ξαναπεί ότι η ουσία είναι ότι θα πρέπει να έχεις την Εθνική ομάδα προτεραιότητα. Να το δείχνεις με την πράξη. Όχι με τα λόγια. Να μιλάμε λιγότερο και έχοντας θέσει κανόνες να βλέπουμε πράγματα στο γήπεδο»

Ο Γερμανός διαιτητής Τσβάιερ έδειξε κίτρινη κάρτα στους Τσιμιροτ, Μασούρα, Κουλούρη, Μπακάκη

Ελλάδα (Φαν’τ Σιπ): Πασχαλάκης, Μπακάκης, Χατζηδιάκος, Σταφυλίδης, Γιαννούλης, Κουρμπέλης, Γαλανόπουλος, Λημνιός (83’ Φετφατζιδης), Μπακασέτας, Μάνταλος (59’ Μασούρας), Παυλίδης (70’ Κουλούρης).

Βοσνία (Προσινέτσκι): Σέχιτς, Μπιτσάκσιτς, Κρβζιτς, Κολάσινατς, Πιάνιτς, Χόντζιτς, Τσίμιροτ (46’ Γιάγιαλο), Γκόγιακ, Κοβάσεβιτς, Χαΐροβιτς, Σάριτς (62’ Ντουγεβιτς)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter