Εθνική Ομάδα 2006: 13 στιγμές μέχρι το ασημένιο μετάλλιο (Photos & Videos)

Εθνική Ομάδα 2006: 13 στιγμές μέχρι το ασημένιο μετάλλιο (Photos & Videos)

Το Eurohoops θυμάται μέσα από 13 στιγμές την πορεία της Εθνικής Ομάδας στο Mundobasket της Ιαπωνίας πριν από 13 χρόνια.

Μία Εθνική Ομάδα, ένα ασημένιο μετάλλιο, το πρώτο σε παγκόσμιο τουρνουά, 13 χρόνια πριν, 13 στιγμές.

Το Eurohoops θυμάται μέσα από φωτογραφίες και videos την πορεία της “γαλανόλευκης” στα παρκέ της Ιαπωνίας το 2006 κι ενώ η αντίστροφη μέτρηση για το Mundobasket της Κίνας (31/8-15/9) έχει αρχίσει.

19 Αυγούστου – Παναγιώτης Γιαννάκης, Αντώνης Φώτσης, Μιχάλης Κακιούζης, Λάζαρος Παπαδόπουλος, Σοφοκλής Σχορτσανίτης, Δήμος Ντικούδης, Κώστας Τσαρτσαρής, Δημήτρης Διαμαντίδης, Παναγιώτης Βασιλόπουλος, Νίκος Ζήσης, Βασίλης Σπανούλης, Νίκος Χατζηβρέττας και Θοδωρής Παπαλουκάς ποζάρουν για την τότε καθιερωμένη φωτογράφηση πριν από το πρώτο παιχνίδι της Εθνικής Ομάδας στη Χαμαμάτσου με το Κατάρ (84-64). Το ταξίδι έχει αρχίσει.

22 Αυγούστου – Η Αυστραλία απειλεί την Εθνική Ομάδα με την πρώτη ήττα μόλις την τρίτη αγωνιστική των ομίλων. Φώτσης και Ζήσης με διαδοχικά τρίποντα στα τελευταία 10″ έχουν άλλα σχέδια (72-69).

23 Αυγούστου – Ο Άντερσον Βαρεζάο της Βραζιλίας με ένα άκρως αντιαθλητικό χτύπημα με τον αριστερό αγκώνα βγάζει… νοκ άουτ τον Νίκο Ζήση από τη συνέχεια του τουρνουά. Τριπλό κάταγμα στο ζυγωματικό η διάγνωση.

27 Αυγούστου – Έχοντας ολοκληρώσει πρώτη και καλύτερη κι αήττητη τον γ’ όμιλο, η Εθνική Ομάδα αντιμετωπίζει την Κίνα στη Σαϊτάμα, όπου έχει μεταφερθεί το τουρνουά για τα νοκ άουτ παιχνίδια. Τα 229 εκατοστά του Γιάο Μινγκ δεν τρομάζουν κανέναν (95-64). Σίγουρα όχι τον τότε συμπαίκτη του στους Ρόκετς, Βασίλη Σπανούλη.

30 Αυγούστου – Σχορτσανίτης και Τσαρτσαρής πανηγυρίζουν σε βάρος της Γαλλίας την πρόκριση στα ημιτελικά του τουρνουά. Ούτε δράματα, ούτε “βάλ’ το αγόρι μου” αυτή τη φορά. Οι 17 πόντοι της διαφοράς (73-56) δεν αφήνουν περιθώρια αμφισβήτησης.

1 Σεπτεμβρίου – Ώρα 10:30 π.μ. κι εθνικός ύμνος της Ελλάδας και των ΗΠΑ αντηχεί στη Saitama Super Arena. Σαράντα αγωνιστικά λεπτά μακριά από το έπος.

1 Σεπτεμβρίου – Ο ημιτελικός έχει λήξει κι η Εθνική Ομάδα έχει καταφέρει ό,τι έμοιαζε ακατόρθωτο. Ελλάδα 101, ΗΠΑ 95. Το βολέ του Θοδωρή Παπαλουκά αμέσως μετά από την κόρνα της λήξης παίρνει θέση στο πάνθεον με τα μεγαλύτερα σουτ στην ιστορία του ελληνικό αθλητισμού.

1 Σεπτεμβρίου – Ας κρατήσουν οι χοροί! Οι παίκτες και το επιτελείο της Εθνικής Ομάδας χορεύουν συρτάκι στο κέντρο του παρκέ, ενώ ο Καρμέλο Άντονι των ακριβοπληρωμένων αστέρων των ΗΠΑ κοιτά αποσβολωμένος.

1 Σεπτεμβρίου – Ελλάδα (Παναγιώτης Γιαννάκης): Παπαλουκάς 8, Σχορτσανίτης 14, Ζήσης DNP, Σπανούλης 22, Βασιλόπουλος DNP, Φώτσης 9, Χατζηβρέττας 2, Ντικούδης 8, Τσαρτσαρής 3, Διαμαντίδης 12, Παπαδόπουλος 8, Κακιούζης 15. ΗΠΑ (Μάικ Σιζέφσκι): Τζόνσον 3, Χάινριχ 12, Τζέιμς 17, Τζέιμσον DNP, Μπάτιερ 1, Ουέιντ 3, Πολ 3, Μπος 3, Χάουαρντ 10, Μίλερ DNP, Μπραντ, Άντονι 27

3 Σεπτεμβρίου – Μεσημέρι στην Ελλάδα και κανείς δεν είναι διατεθειμένος να χάσει το νέο ραντεβού με την ιστορία. 1.30 μ.μ., ώρα τελικού με την Ισπανία.

3 Σεπτεμβρίου – Η Εθνική Ομάδα προθερμαίνεται δίπλα στο τρόπαιο του τουρνουά. Η μοίρα το είχε να είναι όσο πιο κοντά θα έφταναν σε αυτό, αφού ο τελικός θα ολοκληρωθεί με θρίαμβο της Ισπανίας (47-70).

3 Σεπτεμβρίου – Παρότι τα πρόσωπα πολλών δεν το προδίδει, το πρώτο μετάλλιο σε παγκόσμιο τουρνουά αποτελεί γεγονός για την Εθνική Ομάδα. Ελλάδα, δεύτερη στον κόσμο.

3 Σεπτεμβρίου – Ο αρχηγός της Εθνικής Ομάδας, Μιχάλης Κακιούζης, χαζεύει στα αποδυτήρια το τρόπαιο για τη δεύτερη θέση στον κόσμο και προσπαθεί να σκεφτεί πώς χάθηκε η χρυσή ευκαιρία.

Από 21 έως και 30 Ιουνίου

θυμόμαστε και ξαναζούμε το έπος της Σαϊτάμα

με τη μπασκετική παρέα του Eurohoops

στο The Mall Athens

κι ετοιμαζόμαστε για την Κίνα!

Δύο γήπεδα μπάσκετ

έμπειροι προπονητές

δράσεις

μοναδικές εκπλήξεις και δώρα για μικρούς και μεγάλους

σας περιμένουν στο 1ο & 3ο επίπεδο καθημερινά!

21 με 30 Ιουνίου

ραντεβού με το όνειρο

στο The Mall Athens!

Πηγή: Eurohoops

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter