Εθνική Ομάδα: Τρίποντα και βολές την… «πλήγωσαν» στην μάχη με την Τσεχία! (Πίνακας-Video)

Εθνική Ομάδα: Τρίποντα και βολές την… «πλήγωσαν» στην μάχη με την Τσεχία! (Πίνακας-Video)

Η Εθνική μας Ομάδα έφτασε κοντά σε μία σπουδαία πρόκριση στα προημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Κίνας, όμως στις λεπτομέρειες αποκλείστηκε από την εξαιρετική Τσεχία.

Του Στέφανου Τάτσιου

Οι παίκτες του Θανάση Σκουρτόπουλου, χρειάζονταν νίκη με 12+ πόντους απέναντι στον Τόμας Σατοράνσκι και τους συμπαίκτες του, όμως κατάφεραν να κερδίσουν μόλις με 84-77 και αποκλείστηκαν από την συνέχεια του Μουντομπάσκετ, μένοντας εκτός προημιτελικών.

Μπορεί η αποβολή με τις συζητήσιμες φάσεις με 5 φάουλ του Γιάννη Αντετοκούνμπο να έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον, όμως αγωνιστικά η Εθνική Ομάδα παρότι σκόραρε 84 πόντους, αποκλείστηκε λόγω και πάλι της αστοχίας της, σε δύο συγκεκριμένους τομείς: στα τρίποντα και στις ελεύθερες βολές.

Όπως και στο ματς με τις ΗΠΑ όπου βρεθήκαμε σε πολύ χειρότερο εκτελεστικά βράδυ, έτσι και με την Τσεχία η Ελλάδα είχε μεγάλο πρόβλημα στο μακρινό σουτ, αφού πετύχαμε μόλις 8/25 τρίποντα (ποσοστό 32%) και από αυτά τα τρία τα σημείωσε ο συγκλονιστικός Νικ Καλάθης (27 πόντους με 5/9 τρίποντα), ενώ από μόλις 1 σκόραραν οι Παπανικολάου, Θανάσης Αντετοκούνμπο και Κώστας Σλούκας.

Πάντως γνωρίζοντας ότι το τρίποντο δεν είναι το δυνατό μας σημείο, είναι απορίας άξιο η αστοχία στις βολές, για ένα ακόμα παιχνίδι, αφού οι διεθνείς μας είχαν το “φτωχό” 55,8% το οποίο μεταφράζεται σε 10/18 βολές, με την γραμμή της “φιλανθρωπίας” να μην είναι τόσο… φιλάνθρωπη για εμάς.

Στο μόνο κομμάτι που λειτούργησε σε ικανοποιητικό βαθμό η Εθνική Ομάδα, ήταν τα δίποντα όπου πετύχαμε 25/43 (58,1%) και φυσικά στην δημιουργία όπου μοιράσαμε συνολικά 21 ασίστ (6 ο Καλάθης, από 4 Πρίντεζης, Γιάννης Αντετοκούνμπο) έναντι μόλις 9 λαθών.

Φυσικά οι αριθμοί στα δίποντα και τα λίγα λάθη μας βοήθησαν, να ανέβουμε στους 84 πόντους, οι οποίοι όπως φάνηκε δεν ήταν αρκετοί για την μεγάλη πρόκριση, αφού στις λεπτομέρειες και στην… αστοχία από βολές και τρίποντα δεν πετύχαμε την υπέρβαση.

Δείτε τα στατιστικά της Εθνικής Ομάδας:

Δείτε τα highlights του αγώνα:

Πηγή: Eurohoops

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter