Εθνική Ομάδα U18: Έτοιμη για… διάκριση ως οικοδέσποινα στο Ευρωμπάσκετ!

Εθνική Ομάδα U18: Έτοιμη για… διάκριση ως οικοδέσποινα στο Ευρωμπάσκετ!

Αντίστροφα μετράει η Εθνική Ομάδα U18, για το σπουδαίο Ευρωμπάσκετ του Βόλου, που έχει σκοπό να πρωταγωνιστήσει και να φτάσει ψηλά, με την βοήθεια των Ελλήνων φιλάθλων.

Του Στέφανου Τάτσιου/ info@eurohoops.net

Ο Γιώργος Βλασσόπουλος και οι παίκτες του ολοκλήρωσαν την προετοιμασία τους, ενόψει του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος U18 και είναι έτοιμοι για την “μάχη” των ομίλων, που θα κρίνει πολλά για την συνέχεια της απαιτητικής διοργάνωσης στον Βόλο.

Αντίπαλοι του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος στην πρώτη φάση του Ευρωμπάσκετ, θα είναι η Λετονία, η Γαλλία και η Σλοβενία και στόχος είναι το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα στον όμιλο, με σκοπό την πιο ευνοϊκή διασταύρωση, στην πάντα αμφίρροπη φάση των νοκ-άουτ.

Το Eurohoops σας παρουσιάζει όλα όσα θέλετε να ξέρετε για την παρουσία της Εθνικής Ομάδας U18 στο Ευρωμπάσκετ του Βόλου, λίγες ώρες πριν το πρώτο τζάμπολ της διοργάνωσης!

Οι αντίπαλοι, το πρόγραμμα και το “γαλανόλευκο” ρόστερ

Όπως αναφέρθηκε και παραπάνω στο κείμενο, οι αντίπαλοι που θα κληθεί να αντιμετωπίσει η Εθνική Ομάδα U18 στην φάση των ομίλων είναι Λετονία, Γαλλία και Σλοβενία και όπως ο καθένας καταλαβαίνει, οι παίκτες του κόουτς Βλασσόπουλου θα πρέπει να δείξουν το καλύτερο τους πρόσωπο, για να διακριθούν από νωρίς στην διοργάνωση και να πετύχουν τουλάχιστον δύο νίκες στην πρώτη φάση, που θα τους εξασφαλίσει μία θέση στην πρώτη δυάδα του ομίλου.

Η πρεμιέρα της “γαλανόλευκης” στο τουρνουά, θα γίνει απέναντι στην Λετονία το βράδυ του Σαββάτου (27/7), ενώ στην δεύτερη αγωνιστική θα αντιμετωπίσουμε την πολύ δυνατή Γαλλία (28/7). Το “αντίο” της Εθνικής στην φάση των ομίλων θα δοθεί, με αντίπαλο την Σλοβενία (29/7).

Το ρόστερ της Εθνικής μας Ομάδας, ενόψει Ευρωμπάσκετ είναι γεμάτο ταλέντο και ο κόουτς Βλασσόπουλος θα έχει την ευκαιρία να δώσει χρόνο συμμετοχής σε όλους τους παίκτες και να παρουσιάσει διάφορα σχήματα στο παρκέ, κάτι που φάνηκε και από τα φιλικά που δόθηκαν στο πλαίσιο της προετοιμασίας.

Αναλυτικά η “γαλανόλευκη” δωδεκάδα και το πρόγραμμα των ομίλων:

Φώτης Γεωργαλάς 26.06.2001 2.04 Ηρακλής

Κωνσταντίνος Κάδρας 03-04-2001 Περιστέρι

Ανδρέας Καλόγηρος 23.08.2002 2.03 Μαντουλίδης

Ζώης Καράμπελας 27.04.2001 1.82 Περιστέρι

Δημήτρης Κλωνάρας 27.02.2001 1.98 ΠΑΟΚ

Χρυσοβαλάντης Κουρτίδης 17.11.2001 2.00 Άρης

Στέφανος Ματσάγγος 02.10.2001 1.92 Πρωτέας Βούλας

Αλέξανδρος Νικολαϊδης 21.08.2002 1.86 Μαντουλίδης

Νίκος Ρογκαβόπουλος 27.06.2001 2.02 ΑΕΚ

Βασίλης Σταυρακούκας 23.07.2001 1.92 Περιστέρι

Αριστοτέλης Σωτηρίου 13.07.2001 2.03 Παναθηναϊκός

Παναγιώτης Τσάμης 10.04.2002 2.04 ΣΑΚ Αστέρας

Προπονητής: Γιώργος Βλασσόπουλος

Αναλυτικά το πρόγραμμα της Ελλάδας στην πρώτη φάση (Γ’ όμιλος):

Ελλάδα-Λετονία (27/7, 21:15)

Γαλλία-Ελλάδα (28/7, 21:15)

Ελλάδα-Σλοβενία (29/7, 21:15)

Τα “αστέρια” της Εθνικής που θα… ξεχωρίσουν στο Ευρωμπάσκετ του Βόλου!

Μπορεί η Εθνική Ομάδα U18 να διαθέτει ένα γεμάτο και “πλούσιο” ρόστερ, για το τουρνουά του Βόλου, όμως όπως συμβαίνει σε κάθε διοργάνωση, υπάρχουν οι παίκτες που ξεχωρίζουν και θα ηγηθούν της προσπάθειας, για διάκριση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

Πρώτα από όλα στην περιφέρεια, η Εθνική διαθέτει τον Ζώη Καράμπελα που προέρχεται από μία εξαιρετική χρονιά με το Περιστέρι και την υπογραφή του πρώτου επαγγελματικού συμβολαίου της καριέρας του. Κατά μέσο όρο υπό τις οδηγίες του Αργύρη Πεοδυλάκη, στα playoffs της Basket League είχε 6,2 πόντους, 4 ασίστ και 2,8 ριμπάουντ.

Το μόνο σίγουρο, είναι ο Καράμπελας θα αποτελέσει τον “εγκέφαλο” στην περιφέρεια της Εθνικής Ομάδας και θα αναλάβει το μεγαλύτερο κομμάτι στον τομέα της δημιουργίας, αφού ίσως θα είναι ο μοναδικός πλέιμεικερ της “γαλανόλευκης” πεντάδας. Από εκείνον, εξαρτώνται πολλά για την επιθετική λειτουργία της Ελλάδας στο τουρνουά.

Πάντως στις θέσεις των γκαρντ, υπάρχει άλλος ένας παίκτης που αναμένεται να αναλάβει μεγάλος βάρος των επιθετικών προσπαθειών της Εθνικής και αυτός δεν είναι άλλος, από τον Δημήτρη Κλωνάρα.

Ο 18χρονος σούτινγκ γκαρντ του ΠΑΟΚ, ξεχώρισε από τα φιλικά και έδειξε πως στο θέμα του σκοραρίσματος θα πάρει πολλές προσπάθειες, αφού είναι καθαρός σούτινγκ γκαρντ, ενώ και αμυντικά θα μπορέσει να βοηθήσει λόγω του καλού ύψους (1,98) που έχει για μία από τις δύο θέσεις των γκαρντ.

Όσο αναφορά στις θέσεις των φόργουορντ, κυρίως ξεχωρίζει ο Νίκος Ρογκαβόπουλος που πλέον θεωρείται ένας από τους… παλιούς των μικρών Εθνικών Ομάδων και διαθέτει και σημαντική εμπειρία από τις εμφανίσεις που έχει πραγματοποιήσει με την ΑΕΚ.

Λόγω του γεμάτου ρόστερ της “ένωσης”, δεν βρήκε πολύ χρόνο συμμετοχής, αλλά ο “Ρόγκα” πάτησε παρκέ 15 φορές στην Basket League και είχε κατά μέσο όρο 1,3 πόντους με 43% στα τρίποντα, 0,5 ριμπάουντ και 0,2 ασίστ σε 3,6 λεπτά.

Ο 18χρονος φόργουορντ, θεωρείται από τώρα ένα all-around παίκτης, αφού μπορεί να βοηθήσει και στις δύο πλευρές του παρκέ, αλλά και σε πολλούς τομείς του ματς, αφού διαθέτει την ποιότητα και την οξυδέρκεια να κάνει την διαφορά σε επίθεση, άμυνα και κυρίως στα ριμπάουντ.

Πάντως στους ψηλούς, εκτός από τον Ρογκαβόπουλο ξεχωρίζει και ο νεαρός του Άρη, Χρυσοβαλάντης Κουρτίδης που αγωνίζεται στις δύο θέσεις των φόργουορντ και θεωρείται ένα από τα μεγάλα ταλέντα του ελληνικού μπάσκετ και μαζί με τον παίκτη της ΑΕΚ, αναμένεται να πρωταγωνιστήσουν στην προσπάθεια της Εθνικής, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

Οδηγός της Εθνικής το… χρυσό του 2015 στην ίδια πόλη!

Πλέον ο Γιώργος Βλασσόπουλος και οι παίκτες της Εθνικής μας Ομάδας, μετρούν αντίστροφα για το τζάμπολ του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος στον Βόλο, έχοντας μάλιστα και έναν… οδηγό που μπορεί να τους βοηθήσει να γράψουν ιστορία.

Και πάλι ο Βόλος, το 2015 είχε φιλοξενήσει το Ευρωμπάσκετ U18 και τότε η Εθνική Ομάδα με προπονητή τον Ηλία Παπαθεοδώρου, είχε κατακτήσει την κορυφή της Ευρώπης και το τελευταίο της χρυσό μετάλλιο. Με πρωταγωνιστές τους Χαραλαμπόπουλο (MVP), Παπαγιάννη, Σκουλίδα, Μουράτο και Λούντζη η “γαλανόλευκη” είχε πραγματοποιήσει μία αξιομνημόνευτη πορεία και παρά τις δυσκολίες, κατάφερε να πετύχει κάτι σπουδαίο.

Φυσικά από εκείνο το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα προ τετραετίας, αξέχαστος θα μείνει ο τελικός απέναντι στην Τουρκία, σε ένα κατάμεστο κλειστό από Έλληνες φιλάθλους που έπαιξαν τον δικό τους σημαντικό ρόλο, για να έρθει αυτή η μεγάλη επιτυχία για το ελληνικό μπάσκετ.

Μπορεί σε εκείνο το ματς η Εθνική να βρισκόταν πίσω στο σκορ στις τρεις πρώτες περιόδους, όμως στο τέλος με απίστευτη άμυνα, καθοριστικά τρίποντα από Μιλιντίγεβιτς, Χαραλαμπόπουλο και Σκουλίδα και περίσσιο πάθος για την νίκη, πανηγύρισε τελικά το χρυσό μετάλλιο, κερδίζοντας την Τουρκία του Φουρκάν Κορκμάζ με 64-61.

Για να δούμε, αν η φετινή φουρνιά της Εθνικής Ομάδας U18 θα καταφέρει με… οδηγό την ομάδα του 2015, να φτάσει τόσο μακριά στο Ευρωμπάσκετ του Βόλου και να χαρίσει μία ακόμα ξεχωριστή στιγμή στο ελληνικό μπάσκετ. Ταλέντο και πάθος οι παίκτες του κόουτς Βλασσόπουλου διαθέτουν για να διακριθούν, αλλά όλα θα φανούν στο παρκέ!

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter