Εθνική: Συνέχισε την… παράδοση στις πρεμιέρες του Παγκοσμίου!

Εθνική: Συνέχισε την… παράδοση στις πρεμιέρες του Παγκοσμίου!

Η Ελλάδα κέρδισε εύκολα το Μαυροβούνιο στο πρώτη της ματς και έτσι συνέχισε την παράδοση νικών, που έχει στις πρεμιέρες της διοργάνωσης!

Το εμπόδιο του Μαυροβουνίου ήταν χαμηλό για την Εθνική ομάδα. Οι παίκτες της Ελλάδας δεν δυσκολεύτηκαν να πάρουν τη πρώτη τους νίκης στο φετινό Παγκόσμιο Κύπελλο με σκορ 85-60 και έτσι πλέον η ”γαλανόλευκη” μετράει 7/8 στις πρεμιέρες στης στη διοργάνωση. Παράλληλα, το +25 είναι η πλέον δεύτερη πιο ευρεία νίκη της.

Η Ελλάδα μετράει οκτώ παρουσίες στο μεγάλο τουρνουά της FIBA και με εξαίρεση το 2002, βρίσκεται συνεχώς στις κορυφαίες ομάδες του κόσμου ακατάπαυστα από το 1986.

Στη παρθενική της παρουσία, η παρέα του Νίκου Γκάλη και Παναγιώτη Γιαννάκη ξεκίνησε με το δεξί, κερδίζοντας τον Παναμά με 110-81, στη μεγαλύτερη νίκη της σε πρώτο ματς Παγκοσμίου. Το 1990, είχαμε και τη μοναδική μας ήττα, όταν οι Αμερικανοί χρειάστηκαν το έξτρα πεντάλεπτο της παράτασης, προκειμένου να κερδίσουμε με 103-05 την Εθνική.

Το 1994, όταν και φτάσαμε μέχρι την τέταρτη θέση, η ”γαλανόλευκη” λύγισε τη Γερμανία με 68-58 στη διοργάνωση του Καναδά. Όντας οικοδέσποινα το 1998, οι διεθνείς δεν θα μπορούσαν να μην πανηγυρίσουν τη νίκη στη πρεμιέρα τους, με ”θύμα” τον Καναδά με 78-72.

Το ιστορικό 2006, η ασημένια τότε Ελλάδα, ηττήθηκε μόλις σε ένα ματς, αυτό του τελικού. Επομένως, ο πρώτος αγώνας της συνδυάστηκε με νίκη. Το Κατάρ δεν μπόρεσε να αντισταθεί και το 84-64 τα λέει όλα. Στην επόμενη διοργάνωση, το 2010, η ελληνική ομάδα κέρδισε δύσκολα με 89-81 τη φετινή οικοδέσποινα Κίνα.

Φινάλε με το 87-64 επί της Σενεγάλης, στη τρίτη μεγαλύτερη νίκη της Εθνικής σε ματς πρεμιέρας στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα σε πρεμιέρα Παγκοσμίου:

Πηγή: Eurohoops

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter