Εθνική τραγωδία: Στους 74 οι νεκροί – Συνεχίζονται οι έρευνες μέσα στα καμένα σπίτια

Εθνική τραγωδία: Στους 74 οι νεκροί – Συνεχίζονται οι έρευνες μέσα στα καμένα σπίτια

Τραγωδία δίχως τέλος στην Αττική λόγω των φονικών πυρκαγιών που έπληξαν το Μάτι, τη Ραφήνα αλλά και την Κινέτα. Οι νεκροί έχουν φτάσει στους 74 ωστόσο οι φόβοι να αυξηθούν περισσότερο μεγαλώνουν.

Ο Πρωθυπουργός σε διάγγελμά του δήλωσε ότι κανείς και τίποτα δεν θα ξεχαστεί και πως κανένας από τους πληγέντες δεν θα μείνει αβοήθητος.

187 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί (μεταξύ τους 23 παιδιά), 11 άτομα παραμένουν διασωληνωμένα με σοβαρά εγκαύματα, ενώ έχουν καεί πάνω από 1.000 σπίτια, σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση που έκανε η εκπρόσωπος του Πυροσβεστικού Σώματος, Σταυρούλα Μαλλίρη.

Η κ. Μαλλίρη έκανε έκκληση στους συγγενείς των αγνοουμένων να επικοινωνούν στον τηλ. αριθμό 199 για να δηλώσουν τους ανθρώπους που αναζητούν δίνοντας τις απαραίτητες πληροφορίες.

Οι έρευνες των διασωστών και των εθελοντών συνεχίζονται είτε μέσα στα καμένα σπίτια είτε στη θάλασσα, με τους αξιωματικούς της πυροσβεστικής να θεωρούν ότι ο τραγικός απολογισμός θα μεγαλώσει.

Η έρευνα για τον εντοπισμό των αγνοουμένων διεξάγεται από ομάδες πεζών περιπόλων αποτελούμενες από 130 άτομα των Ενόπλων Δυνάμεων και του Πυροσβεστικού Σώματος στις περιοχές Νέο Βουτζά, Μάτι και Ραφήνα. Τα κλιμάκια χτενίζουν τον δρόμο που είναι παράλληλος προς την Λ. Μαραθώνος από Βουτζά μέχρι Μάτι, ενώ, ύμφωνα με κλιμάκια της ΕΜΑΚ, οι έρευνες για τους αγνοούμενους επικεντρώνονται σε αυτή την περιοχή, καθώς ο όγκος της φωτιάς που πέρασε χθες από το σημείο ήταν τόσο μεγάλος, που σε συνδυασμό με τον σφοδρό άνεμο στη Λ. Μαραθώνος, μετατράπηκε σε «φλογοβόλο», με αποτέλεσμα μέσα σε λίγα μόλις λεπτά να καούν τα πρώτα πυκνοκατοικημένα σπίτια.

Μεταξύ των αγνοουμένων, βρίσκεται και το όνομα της γνωστής ηθοποιού Χρύσας Σπηλιώτη, η οποία βρισκόταν στο σπίτι της στο Μάτι και τα ίχνη της έχουν χαθεί. Το όνομα της γνωστής ηθοποιού έχει προστεθεί στην ψηφιακή βάση δεδομένων για τους αγνοούμενους, η οποία ανανεώνεται διαρκώς.

Διαβάστε ΕΔΩ καρέ καρέ τις εξελίξεις την Τρίτη.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter