Εθνική Αμυνα: Φέιγ βολάν τα απόρρητα εξοπλιστικά προγράμματα!

Εθνική Αμυνα: Φέιγ βολάν τα απόρρητα εξοπλιστικά προγράμματα!
ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI

Mία νέα τεράστια γκάφα στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας βάζει σε δοκιμασία ξανά την έννοια του «Απόρρητου» στις ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις.

Από ένα λάθος που ξεπερνάει τα όρια της ιλαροτραγωδίας δημοσιοποίηθηκαν πίνακες με τα εξοπλιστικά προγράμματα που έχουν προτεραιότητα.

Η δημοσιοποίηση έγινε μέσω μιας απάντησης του υπουργού Αμυνας σε ερώτηση βουλευτή του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στη Βουλή. Στην απάντησή του ο κ. Δένδιας γράφει ότι «…αναφορικά με τα αιτούμενα στοιχεία για τον προβλεπόμενο προγραμματισμό των Γενικών Επιτελείων, για προώθηση προς ανάθεση κυρίων εξοπλιστικών προγραμμάτων, επισημαίνεται ότι ο εν λόγω προγραμματισμός χαρακτηρίζεται ως «ΑΠΟΡΡΗΤΟΣ» από πλευράς διαβάθμισης και, ως εκ τούτου, δεν δύναται να κοινοποιηθεί».

Προειδοποιεί δηλαδή ότι τα στοιχεία των εξοπλιστικών δίνονται προς ενημέρωση του βουλευτή και πρέπει να παραμείνουν απόρρητα.

Στη συνέχεια της απάντησης γράφει ότι «τα στοιχεία αρμοδιότητας ΥΠΕΘΑ/ΓΔΑΕΕ, σχετικά με τις αναθέσεις που έχουν πραγματοποιηθεί κατά τη χρονική περίοδο 2019-2022 σε κύρια εξοπλιστικά προγράμματα, καθώς και τα ιεραρχημένα κατά προτεραιότητα εξοπλιστικά προγράμματα των ΕΔ, έχουν όπως στους συνημμένους πίνακες, τους οποίους σας επισυνάπτουμε για την ενημέρωσή σας».

Ομως από λάθος κάποιων, που αυτή τη στιγμή δεν γνωρίζουμε, οι απόρρητοι πίνακες με 43 εξοπλιστικά προγράμματα αναρτήθηκαν δημόσια μαζί με την απάντηση και τα πήραν όσοι πρόλαβαν!

Αν αυτό το έκανε δημοσιογράφος θα τον κατηγορούσαν για «κατασκοπεία». Για την κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι απλώς Πέμπτη.

Το documentonews πήρε τους απόρρητους πίνακες και φυσικά δεν τους δημοσιεύει.

Πάντως το επίπεδο ασφάλειας στο υπουργείο Αμυνας με την κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει ανέβει κατακόρυφα. Θυμίζουμε την γκάφα του Νίκου Χαρδαλιά με την απόρρητη φωτογραφία στρατοπέδου.

Διαβάστε επίσης: Παρέμβαση Αποστολάκη στο documentonews.gr: «Σοβαρή παραβίαση του απορρήτου από Χαρδαλιά – Πρόκληση και απαξίωση για τις Ένοπλες Δυνάμεις»

Η απάντηση του Νίκου Δένδια (χωρίς τα απόρρητα)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter