Εθνική Ομάδα: Ερασιτεχνικοί χειρισμοί από την ΕΠΟ στην αναζήτηση προπονητή

Εθνική Ομάδα: Ερασιτεχνικοί χειρισμοί από την ΕΠΟ στην αναζήτηση προπονητή

Η Εθνική Ελλάδας την τελευταία οκταετία έχει απαξιωθεί από τους παράγοντες των μεγάλων ΠΑΕ και κυρίως από τους ιθύνοντες της ΕΠΟ και γι’ αυτό δεν μπορεί να νικήσει ομάδες από το τρίτο ή και το τέταρτο επίπεδο του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, όπως η Γεωργία και το Κόσοβο. Άλλο ένα πολυδιαφημισμένο πρότζεκτ, αυτό του «Κατάρ 2022», κατέληξε, λόγω του αποκλεισμού της «γαλανόλευκης», άκρως αποτυχημένο κι αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μην ανανεωθεί η συνεργασία της ομοσπονδίας με τον Φαν’τ Σχιπ. Η ΕΠΟ εδώ και δύο μήνες αναζητά τον αντικαταστάτη του Ολλανδού προπονητή και οι χειρισμοί από την πλευρά της διοίκησης και των αρμοδίων στελεχών δυστυχώς είναι ερασιτεχνικοί.

Με το νέο προπονητή της Εθνικής ασχολείται ο τεχνικός διευθυντής Εθνικών Ομάδων της ΕΠΟ, ο Κώστας Κωνσταντινίδης, και το δεξί του χέρι ο Τάκης Φύσσας. Και μετά από αναζήτηση δύο μηνών πρώτη τους επιλογή ήταν ο αμφιβόλου αξίας ΓερμανοΣέρβος προπονητής Κόστα Ρούναϊτς. Το βιογραφικό του 51χρονου κόουτς δεν είναι ούτε μισή σελίδα και από τον Νοέμβριο του 2017 βγάζει το ψωμί του στην Πολωνία κοουτσάροντας την Πογκόν.

Η «γαλανόλευκη» διασύρεται σε όποια προκριματική φάση συμμετέχει από το 2014 και μόνο ένας προπονητής με προσωπικότητα μπορεί να την επαναφέρει στο δρόμο των επιτυχιών. Γι’ αυτό ήδη στην ΕΠΟ υπάρχουν αντιδράσεις για την επιλογή του Ρούναϊτς και οι σύμβουλοι απορούν πως ο τεχνικός διευθυντής κατέληξε σε μία τέτοια λύση. Στην υπόθεση «Ρούναϊτς-Εθνική Ελλάδας» υπάρχει μία παράμετρος που τον εκθέτει. Ο Κωνσταντινίδης, ο οποίος είναι ο πιο ακριβοπληρωμένος υπάλληλος της ΕΠΟ, στις αρχές της εβδομάδας ταξίδεψε στην Τουρκία για να συναντήσει και να κλείσει (προφορικά) τον εκλεκτό του για τον πάγκο της Εθνικής κι αυτός του είπε ότι χρειάζεται λίγες ημέρες να του απαντήσει γιατί έχει κι άλλη πρόταση!

Στην ΕΠΟ έχουν προταθεί δεκάδες προπονητές, ενώ με το διάδοχο του Φαν’τ Σχιπ ασχολείται προσωπικά και ο πρόεδρος της Παναγιώτης Δημητρίου! Εχει προσωπική λίστα με ονόματα προπονητών και μιλάει με τους εκπροσώπους τους. Κι αυτό είναι ένα δείγμα πως κάτι δεν λειτουργεί σωστά στην ομοσπονδία σε ένα τόσο σοβαρό θέμα, όπως είναι ο προπονητής της Εθνικής.

Στην ΕΠΟ έχουν κάνει διερευνητικές επαφές με τον Βραζιλιάνο Ντούνγκα, τους Ιταλούς Ντε Μπιάτζι, Ντοναντόνι και τον Ελβετό Μαρσέλ Κόλερ. Μεταξύ τους δεν έχουν κοινά χαρακτηριστικά ως προπονητές και η φιλοσοφία τους στο ποδόσφαιρο είναι εντελώς διαφορετική. Αυτό δείχνει πως η πυξίδα για να επιστρέψει η Εθνική στο δρόμο των επιτυχιών έχει χαθεί…

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter