Εθνική πόλο: Ραντεβού με το μετάλλιο

Εθνική πόλο: Ραντεβού με το μετάλλιο
Ο Μάριος Καπότσης οργανώνει την επίθεση εναντίον των Ούγγρων

Η αγαπημένη εθνική ομάδα πόλο έχει το ταλέντο, την εμπειρία και την προσωπικότητα για να διεκδικήσει ένα μετάλλιο στο Τόκιο, το οποίο θα είναι το πρώτο της σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Είναι σταθερή αξία και πάντα πιστή στα μεγάλα ραντεβού. Αγωνίζεται για 16η φορά σε Oλυμπιακούς Αγώνες κι αυτή είναι η ενδέκατη συνεχόμενη από το 1980!

Ηδη εξασφάλισε τη συμμετοχή της στα προημιτελικά του ολυμπιακού τουρνουά κι αυτό συμβαίνει για έβδομη φορά! Αγγιξε το μετάλλιο το 2004 και της το στέρησε η Ρωσία από την οποία ηττήθηκε στον μικρό τελικό με 6-5. Συνολικά η εθνική πόλο μετράει πέντε μετάλλια σε παγκόσμια πρωταθλήματα και κύπελλα, αλλά δεν την έχουμε καμαρώσει σε μία θέση του βάθρου σε ολυμπιακούς. Ισως στην Ιαπωνία να έχει ραντεβού με ένα μετάλλιο, καθώς δείχνει ότι μπορεί να βρει λύσεις ακόμη και στην κακή της μέρα. Και δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι για πρώτη φορά νίκησε σε ολυμπιακούς την πανίσχυρη δύναμη του αθλήματος, την Ουγγαρία, ενώ αναδείχτηκε ισόπαλη με την παγκόσμια πρωταθλήτρια Ιταλία.

Το παράπονο του ομοσπονδιακού προπονητή Θοδωρή Βλάχου προτού ξεκινήσουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες ήταν ότι «από τη μέρα που αναβλήθηκε το πρώτο προολυμπιακό μέχρι το δεύτερο εμείς και η Γερμανία ήμασταν οι μόνες χώρες που δεν είχαμε αγωνιστικές δραστηριότητες, καθόλου πρωταθλήματα, που σημαίνει ότι τα παιδιά είχαν μόνο προπόνηση, κάτι που δεν ίσχυε για όλους τους αντιπάλους μας». Κι αυτό είναι έργο του υφυπουργού Αθλητισμού και… λεζάντας Λ. Αυγενάκη και όλων των εμπλεκόμενων φορέων, καθώς έβαλαν για αρκετούς μήνες λουκέτο στον ελληνικό αθλητισμό. Δεν είχαν πλάνο, τα «χρέωσαν» όλα στον κορονοϊό και καθάρισαν. Για τον Αυγενάκη αυτά είναι «περασμένα ξεχασμένα» και θα είναι πρώτο τραπέζι… βάθρο αν έρθει η διάκριση από τους πολίστες μας.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter