Εθνική: Τα νοκ-άουτ που την «πλήγωσαν« (Videos)

Εθνική: Τα νοκ-άουτ που την «πλήγωσαν« (Videos)

Η Εθνική Ομάδα μπαίνει στη “μάχη” των νοκ-άουτ του φετινού Ευρωμπάσκετ την Κυριακή (11/9) και το Eurohoops σας θυμίζει τα ματς που την “πόνεσαν” στις προηγούμενες διοργανώσεις.

Του Στέφανου Τάτσιου/ info@eurohoops.net

Η Εθνική Ομάδα το βράδυ της Κυριακής (11/9, 21:45 ΕΡΤ 1) θα δώσει την πρώτη της “μάχη” στο Βερολίνο -και ελπίζουμε όχι τελευταία- για τα νοκ-άουτ του Ευρωμπάσκετ 2022 κόντρα στην Τσεχία για τη φάση των “16” μετά από μία εξαιρετική παρουσία με ρεκόρ 5-0 και την πρωτιά που είχε στον όμιλο του Μιλάνου.

Η “επίσημη αγαπημένη” με ελάχιστες εξαιρέσεις από το 1987 σε όλα τα Ευρωμπάσκετ ξεπερνάει με επιτυχία τη φάση των Ομίλων και πάντα προβληματίζεται στους αγώνες “do or die” κάτι που συμβαίνει κατ’ επανάληψη από το 2009 και μετά όταν και προκρίθηκε στη “ζώνη” των μεταλλίων και στην τετράδα του τουρνουά με την κατάκτηση της τρίτης θέσης στην Πολωνία.

Από τότε και μέχρι το 2022 η Ελλάδα δεν μπορεί να διεκδικήσει ένα μετάλλιο σε Ευρωμπάσκετ και έχουν υπάρξει πολλές φορές που ένα ματς της στέρησε την επιτυχία και την άφησε με “πικρή” γεύση στα χείλη μετά από ένα τουρνουά.

Φυσικά αυτό δεν συνέβη μόνο την χρονική περίοδο 2011-17, αφού και από το 1989 όταν και πήρε το ασημένιο στο Ζάγκρεμπ μέχρι και το “χρυσό” στο Βελιγράδι υπήρξαν παρόμοιες καταστάσεις όπου για ένα ματς χάθηκε η παρουσία σε τελικό ή ημιτελικό Ευρωμπάσκετ και αυτόματα μία θέση στο βάθρο.

Το Eurohoops σας παρουσιάζει τα εννιά νοκ-άουτ παιχνίδια που “πόνεσαν” την Εθνική Ομάδα από το 1993 μέχρι και σήμερα με την ευχή η “κατάρα” να “σπάσει” φέτος στο Βερολίνο!

Διαβάστε τη συνέχεια στο Eurohoops.net

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter