Εθνική τραγωδία – Τέμπη: Τουλάχιστον 40 νεκροί από το σιδηροδρομικό δυστύχημα (Photos – Videos)

Εθνική τραγωδία – Τέμπη: Τουλάχιστον 40 νεκροί από το σιδηροδρομικό δυστύχημα (Photos – Videos)

Τραγωδία δίχως τέλος στα Τέμπη όπου, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό, 40 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους και πάνω από 70 οι τραυματίες μετά τη σύγκρουση των δύο αμαξοστοιχιών το βράδυ της Τρίτης. Οι εικόνες από το σημείο της πρωτοφανούς τραγωδίας είναι συγκλονιστικές ενώ εκφράζονται φόβοι πως ο αριθμός των θυμάτων θα ανέβει περισσότερο. Στο μεταξύ κηρύχθηκε τριήμερο εθνικό πένθος στη χώρα ενώ συγκλονίζουν οι κραυγές αγωνίας των επιβατών λίγες στιγμές μετά την τραγωδία φωνάζοντας «βγείτε όλοι έξω από το τρένο».

Δείτε επίσης: Κραυγές αγωνίας των επιβατών μετά την τραγωδία στα Τέμπη: «Βγείτε όλοι έξω από το τρένο» (Video)

Δεν έχουν τέλος οι δραματικές σκηνές που εκτυλίσσονται από αργά το βράδυ της Τρίτης στα Τέμπη, μετά τη μοιραία σύγκρουση των δύο αμαξοστοιχιών.

Δείτε επίσης: Τριήμερο εθνικό πένθος για την σιδηροδρομική τραγωδία στη Λάρισα

Στον τόπο του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στην είσοδο της κοιλάδας των Τεμπών συνεχίζουν να επιχειρούν δυνάμεις του Πυροσβεστικού Σώματος, του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας και της ελληνικής αστυνομίας.

Τριήμερο εθνικό πένθος – Παρέμβαση Αρείου Πάγου

Σε εθνική τραγωδία εξελλίσσεται εξελίσσεται το σιδηροδρομικό δυστύχημα στη Λάρισα. Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κήρυξε τριήμερο εθνικό πένθος.

Δείτε επίσης: Τριήμερο εθνικό πένθος για την σιδηροδρομική τραγωδία στη Λάρισα

Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ισίδωρος Ντογιάκος ανέθεσε την εποπτεία των ερευνών για την πολύνεκρη τραγωδία στον εισαγγελέα Λάρισας Σταμάτη Δασκαλόπουλο.

Δείτε επίσης: Παρέμβαση εισαγγελέα Αρείου Πάγου για τη σιδηροδρομική τραγωδία στη Λάρισα

Επιχειρήσεις με το πρώτο φως της ημέρας

Με το πρώτο φως της ημέρας, τα συνεργεία διάσωσης με τη συνδρομή γερανοφόρων οχημάτων επιχειρούν στα συντρίμμια. Ο φακός του Associated Press καταγράφει με χαρακτηριστικό τρόπο το μέγεθος της τραγωδίας στα Τέμπη. Οι εικόνες είναι χαρακτηριστικές.

Αναστέλλονται οι εργασίες της Βουλής

Λόγω του πολύνεκρου δυστυχήματος στα Τέμπη, ως ένδειξη πένθους, η Βουλή θα αναστείλει τις εργασίες της για την Τετάρτη 1η Μαρτίου, όπως έγινε γνωστό λίγο μετά τις 9 το πρωί. Παράλληλα, ο ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε ότι αναβάλλεται η προγραμματισμένη εκδήλωση για την προστασία της πρώτης κατοικίας.

Διαβάστε σχετικά: Τραγωδία στα Τέμπη: Σύγκρουση τρένων με νεκρούς και δεκάδες τραυματίες (Videos)

Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη – Η ανακοίνωση της Hellenic Train

Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: Μαρτυρίες επιβατών – «Ακούστηκε μπαμ, το τρένο ήταν γεμάτο» (Videos)

Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη – Περιφερειάρχης Θεσσαλίας: «Τα βαγόνια 1 και 2 δεν υπάρχουν»

Το χρονικό της τραγωδίας

Αμαξοστοιχία που εκτελούσε δρομολόγιο από Θεσσαλονίκη προς Αθήνα, συγκρούστηκε με άλλο εμπορικό τρένο, υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες το βράδυ της Τρίτης 28 Φεβρουαρίου προς Τρίτη 1η Μαρτίου. Η Hellenic Τrain ανακοίνωσε ότι την ώρα της σύγκρουσης επέβαιναν στην αμαξοστοιχία 350 επιβάτες.

Στο σημείο έσπευσαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, η 8η ΕΜΑΚ, η Πυροσβεστική Υπηρεσία Λάρισας και συνολικά 30 ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ και γιατροί απο Λάρισα, Βόλο και Θεσσαλονίκη. Μετά από εντολή του Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας άνοιξαν τα επείγοντα του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας για να παραλάβουν τους τραυματίες, κάποιοι εκ των οποίων μεταφέρθηκαν και στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας. Επιπρόσθετα τραυματίες διακομίστηκαν και στο νοσοκομείο Κατερίνης.

Στη Λάρισα μετέβη ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης και στο σημείο της σύγκρουσης ο ΓΓ του υπουργείου Μεταφορών, Γιάννης Ξιφαράς, όπως και ο τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς.

Συγκλονιστικές μαρτυρίες

Επιβάτες της αμαξοστοιχίας που συγκρούστηκε με εμπορική αμαξοστοιχία στα Τέμπη περιγράφουν τις στιγμές από τη σφοδρή σύγκρουση στην ιστοσελίδα onlarissa.gr.

«Είχαμε σταματήσει, θα είχαμε μία ώρα καθυστέρηση γιατί ήταν μπροστά άλλο τρένο…», είπε σοκαρισμένη μία επιβάτιδα. «Ακούστηκε ένα μπαμ… τι να πω δεν ξέρω… δεν μπορώ να καταλάβω τι έγινε… το τρένο ήταν γεμάτο…», ανέφερε άλλος επιβάτης.

«Τα τρία μπροστινά βαγόνια διαλυθήκανε, είχαν πιάσει φωτιά. Εμείς γυρίζαμε στα χωράφια. Νιώσαμε φόβο και αναταραχή. Είχαν πιάσει φωτιά δύο βαγόνια μπροστά μας και ένα είχε τουμπάρει. Εγώ ήμουν στο τέταρτο. Σπάσαμε το τζάμι με τη βαλίτσα μου. Το μόνο που θυμάμαι είναι να νιώθω ένα φρενάρισμα έντονο. Ξαφνικά έβλεπα σπίθες και φλόγες στα πλαϊνά των παραθύρων. Στο ξαφνικό σταμάτημα σπάσαμε το τζάμι και αντικρίσαμε ένα χάος. Ήμασταν δύο παιδιά κοντά στα τζάμια, τα σπάσαμε και βγήκαμε επί τόπου. Χαοτική κατάσταση, πέφτανε σίδερα από την οροφή… Στο τέταρτο βαγόνι δεν είχαμε τραυματίες απ’ όσο γνωρίζω. Μπροστά τι έχει γίνει, ειλικρινά δεν γνωρίζω», σημείωσε χαρακτηριστικά νεαρός επιβάτης σε δηλώσεις του στα τηλεοπτικά συνεργεία.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter