Εθνικιστικές ιδεοληψίες

Εθνικιστικές ιδεοληψίες

Καθώς όποτε και να αποφασίσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης να πραγματοποιήσει τις εκλογές, η αντίστροφη μέτρηση προς αυτές έχει αρχίσει και η χώρα πορεύεται σε ένα μακρύ σκοτεινό τούνελ ακρίβειας, υγειονομικής και κοινωνικής κρίσης, μόνη διέξοδος που βρήκε ο πρωθυπουργός για να εκφράσει κάποιον λόγο, είναι η επιστροφή στα στερεότυπα αφηγήματα της προεκλογικής εκστρατείας του 2019.

Εθνικισμός και ενεργοποίηση του δόγματος «νόμος και τάξη».

Ενίσχυση της αστυνόμευσης με άνδρες της ΕΛΑΣ σε κάθε γωνία υποτίθεται για τη δίωξη του εγκλήματος, πανεπιστημιακή αστυνομία, φιέστες για την αγορά των πολεμικών αεροπλάνων Rafale από τη Γαλλία, διώξεις κατά δημοσιογράφων γιατί αποκαλύπτουν σκάνδαλα και καλύπτουν ρεπορταζιακά καταλήψεις σχολείων.

Και από δίπλα τα γνωστά δίπολα που 20ου αιώνα που φαίνεται ότι έχουν περάσει και στον 21ο. Πατριώτες-κομμουνιστές, Ελληνες-βάρβαροι, νοικοκύρηδες-κακοποιοί, όλο το παλιό-καλό οπλοστάσιο της άκρας δεξιάς σε πλήρη ανάπτυξη από τη Νέα Δημοκρατία και την κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Γιατί όπως και οι πρόγονοί της, Λαϊκό Κόμμα και ΕΡΕ δεν έχουν ακούσει για άλλα κοινωνικά δίπολα, φτωχοί-πλούσιοι, άνεργοι-έχοντες εργασία, δημόσιος τομέας-ιδιωτικός τομέας, ελευθερία Τύπου-λογοκρισία.

Για μια ακόμη φορά η Δεξιά στην Ελλάδα επενδύει στον εθνικισμό και στον ελληνοκεντρισμό, γυρνώντας την ελληνική κοινωνία πολλές δεκαετίες πίσω.
Είναι κάτι που μεγαλώνει ακόμη περισσότερο το χάσμα, κοινωνικό, πολιτικό, πνευματικό, οικονομικό, μεταξύ της Ελλάδας και των χωρών της δυτικής Ευρώπης και πρέπει να σταματήσει άμεσα.

Μόνο που με την κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι αδύνατον να συμβεί, καθώς αυτή διακαώς το επιδιώκει. Κάτι που πρέπει να αντιληφθούν όμως και οι έλληνες πολίτες.

documentonews.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter