Εθνικιστικό κρεσέντο Λαγού: Έσκισε τουρκική σημαία στην ευρωβουλή (Video)

Εθνικιστικό κρεσέντο Λαγού: Έσκισε τουρκική σημαία στην ευρωβουλή (Video)

Νέο ρατσιστικό – εθνικιστικό παραλήρημα από τον ευρωβουλευτή Γιάννη Λαγό που είχε ψηφιστεί με τη Χρυσή Αυγή.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο για το προσφυγικό, σήκωσε ένα χαρτί που είχε τυπωμένη την τουρκική σημαία και το έσκισε επιδεικτικά λέγοντας: «Χαϊδεύετε την Τουρκία. Τους αφήνετε να κάνουν ό,τι πραγματικά θέλουν, γεμίζουν με λαθρομετανάστες την πατρίδα μου και την Ευρώπη Και τουρκική σημαία, είναι μια αιματοβαμμένη σημαία που της αξίζει είναι το σκίσιμο. Τίποτε άλλο. Έξω οι Τούρκοι».

Φυσικά, το «αυτογκόλ» Λαγού έδωσε ένα εξαιρετικό πάτημα στην ηγεσία της Τουρκίας να εκμεταλλευτεί το ζήτημα σκοράροντας σε… κενή εστία.

«Αυτά τα ρατσιστικά μυαλά γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα πώς συνθλίβουμε και πετάμε στη θάλασσα αυτούς που τολμούν να επιτίθενται στην ένδοξη σημαία μας. Τα κακομαθημένα παιδιά και οι ρατσιστές της Ευρώπης θα πρέπει να μάθουν ποια είναι η θέση τους. Η Ευρώπη πρέπει να βάλει ένα τέλος στον ρατσισμό και την εχθρότητα απέναντι στο Ισλάμ. Κανείς δεν θα πρέπει να αμφιβάλλει ότι η σημαία μας θα συνεχίσει να κυματίζει για πάντα με υπερηφάνεια. Αναμένουμε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να πάρει μέτρα εναντίον αυτού του κλόουν», έγραψε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Η αντίδραση του ελληνικού ΥΠΕΞ

Άμεση ήταν η αντίδραση και από το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών που δεν καλύπτει σε κανένα σημείο τον ναζιστή Λαγό, καταδικάζοντας κατηγορηματικά την ενέργειά του, τονίζοντας ότι «οι νεοναζιστές εκπροσωπούν μόνο τον εαυτό τους».

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ αναφέρει:

«Η Ελλάδα καταδικάζει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο κάθε ενέργεια προσβολής εθνικού συμβόλου και εν προκειμένω του εθνικού συμβόλου της Τουρκίας.

Οι απαράδεκτες ενέργειες των εκπροσώπων του νεοναζισμού εκφεύγουν από την ελληνική και ευρωπαϊκή παράδοση και αποτελούν προσπάθειες αυτοδιαφήμισης του υποδίκου μορφώματος της Χρυσής Αυγής, το οποίο η ελληνική κοινωνία έθεσε με τη ψήφο της εκτός κοινοβουλίου.

Οι νεοναζιστές εκπροσωπούν μόνο τον εαυτό τους». 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter