5.220 στρέμματα δάσους

Εθνικό Αστεροσκοπείο: 39.120 στρέμματα η καμένη γη στην Ανατολική Αττική

Σε 39.120 στρέμματα ανέρχεται η καμένη γη από την μεγάλη φωτιά που επί τρεις ημέρες κατέκαψε την ανατολική Αττική.

Σύμφωνα με υπολογισμούς του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, συνολικά κάηκαν 3.900 εκτάρια ή 39.120 στρέμματα γης, εκ των οποίων τα 5.220 στρέμματα ήταν δάσος κωνοφόρων δέντρων.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανάρτηση στο Facebook του Εθνικού Αστεροσκοπείου, η πυρκαγιά «έλαβε γρήγορα διαστάσεις λόγω της μεταβλητότητας του ανέμου, του είδους της βλάστησης και της ποσότητας της καύσιμης ύλης, καθώς και του ανάγλυφου της περιοχής».

Όπως αναφέρει το Αστεροσκοπείο, η ταχεία χαρτογράφηση της καμένης έκτασης στην περιοχή του Καλάμου προήλθε από την επεξεργασία δορυφορικών δεδομένων με ημερομηνία λήψης 16 Αυγούστου 2017. 

BEYOND / NOA Center Of Excellence team has produced a burned area product to map the impact of the recent Kalamos fire,...

Posted by Εθνικόν Αστεροσκοπείον Αθηνών on Mittwoch, 16. August 2017
ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.