Εθνικό Θέατρο και Φυλακές Κορυδαλλού δημιουργούν θεατρική ομάδα

Εθνικό Θέατρο και Φυλακές Κορυδαλλού δημιουργούν θεατρική ομάδα

Τη δημιουργία ενός θεατρικού εργαστηρίου μέσα στις φυλακές Κορυδαλλού, συμφώνησαν το υπουργείο Δικαιοσύνης (Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής) και το Εθνικό Θέατρο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης «μέσω της συνεργασίας αυτής, το μεν Εθνικό Θέατρο, υλοποιώντας την κοινωνική του πολιτική, αποσκοπεί στο να διευκολύνει την πρόσβαση στη θεατρική τέχνη ομάδων που δεν έχουν αυτή τη δυνατότητα, το δε υπουργείο Δικαιοσύνης αποβλέπει στη συνέχιση της πολιτικής του για το “άνοιγμα της φυλακής” προς την κοινωνία και τη δημιουργική απασχόληση των κρατουμένων».

Στη θεατρική ομάδα που δημιουργήθηκε από τη συνεργασία αυτή, μέσα στις φυλακές Κορυδαλλού, συμμετέχουν 20 κρατούμενοι και η ηθοποιός Ασημίνα Αναστασοπούλου, ενώ εμψυχωτής της δράσης είναι ο σκηνοθέτης του Εθνικού Θεάτρου, Στρατής Πανούριος.

Παράλληλα, η εν λόγω ομάδα προετοιμάζει μια διασκευή της «Τρικυμίας» του Ουίλιαμ Σαίξπηρ, με σκοπό στα τέλη του Ιουνίου 2017, να δοθεί σειρά παραστάσεων, ενώ ήδη το Εθνικό Θέατρο παρουσίασε μέσα στη φυλακή Κορυδαλλού, την βασισμένη στον «Φιλοκτήτη» του Σοφοκλή, παράσταση «Νεοπτολέμου Μύησις».

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter