«Έθνος και εθνικές μειονότητες»: Ένα βιβλίο για τη γενοκτονία των Αρμενίων

«Έθνος και εθνικές μειονότητες»: Ένα βιβλίο για τη γενοκτονία των Αρμενίων

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μπατσιούλα το βιβλίο του Αλέξανδρου Πηγαδά, με τίτλο «Έθνος και Εθνικές Μειονότητες: Η μελέτη της γενοκτονίας των Αρμενίων». Ο συγγραφέας παρουσιάζει ένα από τα μεγαλύτερα γεγονότα του 20ου αιώνα, τη γενοκτονία των Αρμενίων από την Οθωμανική Αυτοκρατορία. Το βιβλίο εξετάζει τις οδυνηρές πτυχές της ιστορίας του λαού των Αρμενίων, των γεγονότων και των συνθηκών που προηγήθηκαν της Γενοκτονίας, ενώ αναφέρεται και στη δημιουργία της μεγάλης Αρμενικής Διασποράς και τις προσπάθειες για την παγκόσμια αναγνώριση και καταδίκη του συγκεκριμένου εγκλήματος.

Ο Αλέξανδρος Πηγαδάς ως υπέρμαχος των δικαιωμάτων των ανθρώπων προσφέρει με το έργο του, στην εκπαίδευση της κοινωνίας και των συνανθρώπων μας, πάνω σε ζητήματα που περιλαμβάνουν περίπλοκες πτυχές της ιστορίας, με επιδράσεις και συνέπειες έως την εποχή μας. Ένα σημαντικό κομμάτι στη μελέτη του κ. Πηγαδά καταλαμβάνει και η ανάλυση της ενσωμάτωσης της αρμενικής κοινότητας στην ελληνική κοινωνία. Τα συμπεράσματα του θεμελιώνονται βάσει έρευνας που πραγματοποιήθηκε με συγκεκριμένο ερωτηματολόγιο και απέδωσε εξαιρετικά την εικόνα, τις σκέψεις και τα συναισθήματα των Αρμενίων της Ελλάδας. Το παρόν βιβλίο είναι ένα λιθαράκι στη γνώση του αρμενικού ζητήματος και της σχεδιασμένης εξόντωσης αυτού του πληθυσμού που περνά ως ιστορική μνήμη στις επόμενες γενιές.

Από το οπισθόφυλλο

Πώς παρουσιάζεται ένα από τα μεγαλύτερα γεγονότα του 20ου αιώνα από την ελληνική και ξενόγλωσση βιβλιογραφία; Πόσο σημαντικό ρόλο έπαιξε ο εθνικισμός της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας στην Αρμενική γενοκτονία; Ποια είναι η πρώτη εικόνα που έρχεται στο μυαλό των Αρμενίων όταν αναφερόμαστε στη λέξη γενοκτονία; Το ελληνικό κράτος κατάφερε στο πέρασμα των χρόνων να αφομοιώσει τους Αρμένιους; Γιατί η αναγνώριση της γενοκτονίας από τις ΗΠΑ σηματοδοτεί μία σημαντική «νίκη»  για το έθνος των Αρμένιων; Αυτά είναι μερικά από τα ερωτήματα στα οποία επιχειρεί να απαντήσει το παρόν βιβλίο ανιχνεύοντας τα ιστορικά γεγονότα που συνέβησαν πριν τη γενοκτονία, αλλά και τις συνέπειες αυτής. Η πολύτιμη συμμετοχή στην πρωτογενή έρευνα των μελών της αρμενικής κοινότητας μας δίνει τη δυνατότητα να προσεγγίσουμε τις σκέψεις και τις γνώμες τους σχετικά με τα γεγονότα, ενώ μελετάται και η χωρική τους διάσταση εντός του νομού Αττικής.

Ο Αλέξανδρος Πηγαδάς γεννήθηκε στην Αθήνα το 1994. Σπούδασε Γεωγραφία στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, όπου ολοκλήρωσε και τις μεταπτυχιακές του σπουδές στην ανθρωπογεωγραφία και τις ανθρωπιστικές επιστήμες. Από τον Σεπτέμβριο του 2021 εκπονεί το διδακτορικό του στο τμήμα πολιτικών επιστημών του ΑΠΘ με θέμα τους Ρομά και τον κοινωνικό αποκλεισμό.

Έχει εργαστεί και συνεχίζει να εργάζεται ως δημοσιογράφος σε διάφορες εφημερίδες και ενημερωτικά sites μεταξύ των οποίων, Η Εφημερίδα των Συντακτών, το Documento, το News24/7 και το Ποντίκι.

Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται στις εθνικές μειονότητες, την ιστορική γεωγραφία, καθώς τη σχέση κινηματογράφου και χώρου.

Έχει πάρει μέρος σε επιστημονικά συνέδρια και άρθρα του έχουν δημοσιευτεί σε εφημερίδες και ηλεκτρονικά μέσα.

Το «Έθνος και εθνικές μειονότητες – Η μελέτη της γενοκτονίας των Αρμενίων» είναι το πρώτο του βιβλίο.

 Έθνος και εθνικές μειονότητες: Η μελέτη της Γενοκτονίας των Αρμενίων

 Συγγραφέας

Αλέξανδρος Πηγαδάς

Είδος: Δοκίμιο

Τιμή: 16,00€ +ΦΠΑ

Σελίδες: 240

Μέγεθος: 17×24

ISBN: 978-618-5176-48-8

Ημ. έκδ.: Δεκέμβριος 2021

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter