Ετοιμάζει την επιστροφή του ο Μπερλουσκόνι

Ετοιμάζει την επιστροφή του ο Μπερλουσκόνι

Ο πρώην Καβαλιέρε θέλει να ηγηθεί της κεντροδεξιάς, αλλά έχει και άλλους μνηστήρες να αντιμετωπίσει…

«Μόνον όποιος είναι μέλος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος θα κερδίσει τις επόμενες βουλευτικές εκλογές στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Είμαστε περήφανοι για το ότι αντιπροσωπεύουμε στη χώρα μας τη μεγάλη λαϊκή, ευρωπαϊκή οικογένεια. Οι αξίες της είναι αξίες μου, σε κάθε λεπτομέρεια», δήλωσε ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, σε συνάντηση που οργάνωσε η ιταλική κεντροδεξιά στο Φιούτζι, λίγο έξω από την Ρώμη.

Ο πρώην Καβαλιέρε πρόσθεσε ότι «η Αριστερά διέρχεται παντού κρίση» και ότι οι δυνάμεις του λαϊκισμού δεν κέρδισαν πουθενά. Παράλληλα, τόνισε πως «περιμένει να του επιτραπεί, από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, που εδρεύει στο Στρασβούργο, να μπορέσει να θέσει υποψηφιότητα στις επόμενες ιταλικές βουλευτικές εκλογές», αλλά όπως και να έχει, κατέστησε σαφές, «θα δώσει δυναμικό “παρών” στην προεκλογική εκστρατεία».

O Σίλβιο Μπερλουσκόνι τάχθηκε υπέρ μιας ενιαίας φορολογικής, αμυντικής, και εξωτερικής πολιτικής των χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ώστε «να πάψουν να αποφασίζουν τα πάντα οι Ηνωμένες Πολιτείες, και τα ευρωπαϊκά κράτη να ακολουθούν παθητικά». Όσο για την Ρωσία, εξέφρασε την άποψη ότι «δεν πρέπει να αφήσουμε την χώρα αυτή να κοιτά μόνον προς Ανατολάς, διότι είναι μέρος της Δύσης».

Σχετικά με το μεταναστευτικό, τέλος, ο Ιταλός μεγιστάνας και πολιτικός εξέφρασε την άποψη ότι «τα μεταναστευτικά ρεύματα μπορούν να σταματήσουν μόνον με την έγκριση ενός μεγάλου Σχεδίου Μάρσαλ για να βοηθηθούν οι χώρες καταγωγής των μεταναστών».

Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι θα ήθελε να ηγηθεί της κεντροδεξιάς στις επόμενες βουλευτικές εκλογές, αλλά την ίδια φιλοδοξία έχει και ο γραμματέας της Λέγκα, Ματέο Σαλβίνι.

Μιλώντας σήμερα στην ετήσια συνάντηση των μελών της Λέγκα έξω από την πόλη Μπέργκαμο, ο Σαλβίνι τόνισε ότι εννοεί να αναλάβει την διακυβέρνηση της χώρας για να καταργήσει μεγάλο μέρος των νόμων που ενέκρινε η κεντροαριστερά, με ειδική αναφορά στην παιδεία, στο μεταναστευτικό και στη μεταρρύθμιση των συντάξεων. «Θα εγγυηθούμε ελευθερία κινήσεων σε αστυνομία και καραμπινιέρους» υπογράμμισε με έμφαση κατά την ομιλία του.

Τις περασμένες ημέρες, το δικαστήριο της Γένοβας διέταξε την κατάσχεση σειράς τραπεζικών λογαριασμών της Λέγκα. Μια κίνηση η οποία είναι άμεση συνέπεια πρωτοβάθμιας καταδικαστικής απόφασης για απάτη στην χρήση κρατικών χρηματοδοτήσεων προς το κόμμα, κατά την περίοδο 2008- 2010, από την τότε ηγετική του ομάδα. «Θα απαντήσουμε με εντυπωσιακές πρωτοβουλίες, θέλουν να μας φιμώσουν», δήλωσε ο Ματέο Σαλβίνι, χωρίς όμως να αναφερθεί σε περαιτέρω λεπτομέρειες.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter