«Έχουμε κάποιες εκπλήξεις στο μανίκι μας», είπε ο πρέσβης του Ισραήλ στις ΗΠΑ, Γέχιελ Λάιτερ σε συνέντευξή του στο Merit TV, την ώρα που οι νεκροί στο Ιράν από τα ισραηλινά χτυπήματα ανέρχονται σε 450.
«Υπάρχουν ακόμη πολλά πράγματα που μπορούμε να κάνουμε», πρόσθεσε ο Λάιτερ, επισημαίνοντας: «Όταν κατακαθίσει η σκόνη θα δείτε μερικές εκπλήξεις που θα κάνουν τις επιχειρήσεις με τους βομβητές να φαίνονται απλές».
‘We’re progressing ahead of schedule.’ Israel’s Ambassador (@yechielleiter) tells @LyndsayMKeith that the ultimate goal is to ‘demolish all nuclear weapon facilities in Iran.’ On Merit TV. pic.twitter.com/ILvmmRIt72
— Merit Street (@MeritStreet) June 17, 2025
Το Ισραήλ πυροδότησε χιλιάδες βομβητές και γουόκι-τόκι της Χεζμπολάχ τον Σεπτέμβριο. «Αυτός είναι ο πόλεμος για να τελειώσουν οι πόλεμοι», λέει για τον βομβαρδισμό του Ιράν από το Ισραήλ. «Αυτός είναι ο πόλεμος που θα δημιουργήσει ειρήνη στη Μέση Ανατολή».
Στους 450 οι νεκροί στο Ιράν
Νέα στοιχεία για τα θύματα των ισραηλινών επιχειρήσεων στο Ιράν έδωσε η Human Rights Activists. Σύμφωνα με την Οργάνωση, οι νεκροί ανέρχονται σε 452, ενώ οι τραυματίες σε 646.
Σύμφωνα με την HRANA, 224 πολίτες έχουν σκοτωθεί και 188 έχουν τραυματιστεί. Επιπλέον 109 στρατιωτικοί έχουν σκοτωθεί και 123 έχουν τραυματιστεί, αναφέρεται στην έκθεση. Υπάρχουν επίσης 119 νεκροί και 335 τραυματίες που δεν έχουν ακόμη ταυτοποιηθεί. Έτσι, ο συνολικός απολογισμός της HRANA ανέρχεται σε 452 νεκρούς και 646 τραυματίες.
Μέχρι στιγμής, τα ιρανικά ΜΜΕ δεν κάνουν αναφορές σχετικά με τον αριθμό των νεκρών.
Διαβάστε επίσης
Ισραήλ – Ιράν: «Ο πόλεμος θα συνεχιστεί στον ουρανό» – Ποιοι οι στόχοι του Νετανιάχου
Τραμπ κατά Μακρόν: «Δεν έχει ιδέα γιατί αποχώρησα από την G7 – Δεν έχει να κάνει με την εκεχειρία»
Το Ιράν έστειλε προειδοποίηση εκκένωσης σε τηλεοπτικά κανάλια του Ισραήλ
Ισραήλ: Ο Νετανιάχου θέλει τη δολοφονία του Χαμενεΐ – «Θα τερματίσει τη σύγκρουση», λέει