Έτοιμο να υποδεχτεί πρόσφυγες από τη Μόρια το Βερολίνο

Έτοιμο να υποδεχτεί πρόσφυγες από τη Μόρια το Βερολίνο

Η τοπική κυβέρνηση του ομόσπονδου κρατιδίου του Βερολίνου σε συνεργασία με γερμανικές μη κυβερνητικές οργανώσεις είναι έτοιμη να πάρει την κατάσταση στα χέρια της.

“Αν δεν συμβεί κάτι πολύ γρήγορα σε ομοσπονδιακό επίπεδο […] τότε το Βερολίνο είναι έτοιμο να αναλάβει δράση μαζί με οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών και να μεταφέρει αεροπορικώς ανθρώπους από τη Λέσβο” δήλωσε την περασμένη Δευτέρα στη γερμανική εφημερίδα Der Tagesspiegel ο Ντερκ Μπιέρεντ, υπουργός Δικαιοσύνης του ομόσπονδου κρατιδίου του Βερολίνου.

“Η κυβέρνηση του κόκκινου-κόκκινου-πράσινου κρατιδίου συμφωνεί απόλυτα” είπε ο Μπιέρεντ, αναφερόμενος στα χρώματα που αντιστοιχούν στα τρία κόμματα του κυβερνητικού συνασπισμού (Σοσιαλδημοκράτες, Αριστερά, Πράσινοι).

Tα σχέδια της τοπικής κυβέρνησης του Βερολίνου έσπευσαν να συνδράμουν Γερμανοί ακτιβιστές της μη κυβερνητικής οργάνωσης Mission Lifeline, οι οποίοι, σύμφωνα με την διαδικτυακή εφημερίδα euobserver.com, έχουν ήδη συγκεντρώσει το ποσό των 55.000 ευρώ για να καλύψουν το κόστος της αερομεταφοράς των προσφύγων από το κέντρο υποδοχής και ταυτοποίησης της Μόριας στη Λέσβο.

Ο Άξελ Στάιαρ, συνιδρυτής της συγκεκριμένης ΜΚΟ, υποστήριξε ότι οργανώσεις σχετιζόμενες με την εκκλησία, όπως η Diakonie και η Stadmission Berlin έχουν συμφωνήσει να βοηθήσουν κι αυτές σε ό,τι έχει να κάνει με τη στέγαση των νεοαφιχθέντων.

Στόχος της τοπικής κυβέρνησης είναι η αερομεταφορά 1.500 προσφύγων. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter