Έτοιμος να παραιτηθεί από διευθύνων σύμβουλος της Ελλάκτωρ ο Λεωνίδας Μπόμπολας

Έτοιμος να παραιτηθεί από διευθύνων σύμβουλος της Ελλάκτωρ ο Λεωνίδας Μπόμπολας

Την πρόθεσή του να παραιτηθεί από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας Ελλάκτωρ εντός ενός έτους, εξέφρασε ο Λεωνίδας Μπόμπολας με συνέντευξή του στο πρακτορείο Bloomberg.

Από την πλευρά της, εκπρόσωπος της πρωτοβουλίας CHANGE4ELLAKTOR δήλωσε ότι πλέον επαφίεται στους μετόχους της ΕΛΛΑΚΤΩΡ και όχι στον κ. Μπόμπολα να θέσουν τέλος στη θητεία του ως διευθύνοντα συμβούλου της ΕΛΛΑΚΤΩΡ.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα του Bloomberg, ο κ. Μπόμπολας ελπίζει ότι η κίνησή του αυτή θα συμβάλει στον τερματισμό μίας πικρής εσωτερικής διαμάχης σχετικά με τον τρόπο αναζωογόνησης της εταιρείας.

Ο πρόεδρος της Ελλάκτωρ, Αναστάσιος Καλλιτσάντσης, παραιτήθηκε τον περασμένο μήνα για να ξεκινήσει μία καμπάνια αντικατάστασης της ανώτατης διοίκησης της εταιρείας, αλλά ο κ. Μπόμπολας αναφέρει ότι η εταιρεία είχε ήδη προσλάβει συμβούλους για την αναδιοργάνωση της δομής διακυβέρνησής της, όταν συνέβη αυτό, σημειώνει το δημοσίευμα.

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Μπόμπολας θα παραιτηθεί από διευθύνων σύμβουλος πριν από τον Ιούνιο του 2019, ώστε να ορισθεί νέος. «Πιστεύω ότι με όλα όσα συνέβησαν, το σωστό πράγμα θα ήταν για μένα να παραδώσω σε έναν χρόνο και να προσληφθεί ένας επαγγελματίας διευθύνων σύμβουλος από το νέο Διοικητικό Συμβούλιο», δήλωσε ο Μπόμπολας σε συνέντευξη που έδωσε την Παρασκευή στο Bloomberg και δημοσιεύθηκε σήμερα. «Θα ήθελα να παραμείνω στο Διοικητικό Συμβούλιο. Ελπίζω να έχω έναν μη εκτελεστικό ρόλο που θα στηρίζει νέους ανθρώπους να εφαρμόσουν το σχέδιο που έχουμε ήδη ξεκινήσει», πρόσθεσε.

«Εκτός από την εταιρική διακυβέρνηση, η κεντρική διαφορά μεταξύ των θέσεων των δύο πλευρών για το μέλλον της εταιρείας αφορά στον ρόλο της θυγατρικής εταιρείας Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας ΕΛ.ΤΕΧ. ‘Ανεμος. Για τον κ. Καλλιτσάντση, που ήταν υπεύθυνος για τη θυγατρική, αυτή θα πρέπει να γίνει βασική δραστηριότητα» σημειώνει το δημοσίευμα. Αντίθετα, ο κ. Μπόμπολας υποστηρίζει ότι η εταιρεία πρέπει να εστιάσει στις κατασκευές, τις παραχωρήσεις και τη διαχείριση απορριμμάτων. Η πώληση της ΕΛ.ΤΕΧ. ‘Ανεμος με μία σωστή προσφορά θα επιτρέψει στην Ελλάκτωρ να μειώσει το χρέος και να παράσχει κεφάλαια για περαιτέρω επένδυση στις βασικές δραστηριότητας, σημείωσε.

Η εταιρεία έχει γίνει δέκτης ενδιαφέροντος για τη θυγατρική της από εταιρείες συμμετοχών (private equity funds) στη σωστή τιμή, σύμφωνα με τον κ. Μπόμπολα. «Σήμερα, υπάρχει πραγματικά μεγάλο ενδιαφέρον στην αγορά για τον ‘Ανεμο από ξένους επενδυτές που δεν θέλουν να έχουν συναλλαγές με την ελληνική γραφειοκρατία, αλλά πιστεύουν στην Ελλάδα» είπε ο κ. Μπόμπολας, προσθέτοντας: «Υπάρχει δυναμική στην αγορά για τέτοιες περιπτώσεις, που προσφέρουν μία ευκαιρία για πώληση, αν λάβουμε μία καλή τιμή».

Δήλωση της εκπροσώπου της πρωτοβουλίας CHANGE4ELLAKTOR

«Πλέον επαφίεται στους μετόχους της ΕΛΛΑΚΤΩΡ κι όχι στον κ. Μπόμπολα να θέσουν τέλος στη θητεία του ως διευθύνοντα συμβούλου της ΕΛΛΑΚΤΩΡ»

Σε σχέση με σημερινό δημοσίευμα του Bloomberg στο οποίο ο κ. Λεωνίδας Μπόμπολας εξέφρασε την πρόθεσή του να παραιτηθεί από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου εντός ενός έτους, η εκπρόσωπος της πρωτοβουλίας CHANGE4ELLAKTOR, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Μετά από χρόνια που απέρριπτε τις προτάσεις μας για επαγγελματικό μάνατζμεντ και μία σειρά μεταρρυθμίσεων στην οργάνωση και τη λειτουργία της ΕΛΛΑΚΤΩΡ, κι αφού έφτασε στο σημείο να χαρακτηρίζει την κορυφαία διαδικασία λογοδοσίας μίας εισηγμένης εταιρείας -τη Γενική Συνέλευση- ως “πραξικόπημα”, ο κ. Μπόμπολας συνειδητοποίησε τελικώς την ανάγκη να αποκτήσει ο Όμιλος ικανή διοίκηση. Από την ανακοίνωσή μας της 13ης Ιουνίου, μέρα με την ημέρα κατέληξε να οικειοποιείται κάθε μία από τις προτάσεις μας για εταιρική διακυβέρνηση, οργανωτική αναδιάρθρωση, ένα νέο και ικανό Δ.Σ. και σήμερα την ανάγκη για επαγγελματικό μάνατζμεντ. Μακάρι να είχε καταλήξει σε αυτό το συμπέρασμα πριν τις 13 Ιουνίου και να είχε βάλει το συμφέρον της ΕΛΛΑΚΤΩΡ πάνω τις προσωπικές του επιδιώξεις. Με λιγότερες από 10 ημέρες να απομένουν μέχρι τη Γενική Συνέλευση, για ακόμα μία φορά αυτή η κίνηση είναι πολύ μικρή και πολύ καθυστερημένη. Οι μέτοχοι της ΕΛΛΑΚΤΩΡ θα πρέπει να λάβουν υπόψη ότι αν και ο κ. Μπόμπολας εκφράζει σήμερα την πρόθεσή του να παραιτηθεί, έχει δεσμευτεί και στο παρελθόν για πράγματα που ποτέ δεν υλοποίησε. Επιπλέον, η σημερινή δήλωση δεν παρέχει καμία λεπτομέρεια ως προς τη διαδικασία αναζήτησης διευθύνοντος συμβούλου, αφήνοντας τους μετόχους εκτεθειμένους στον κίνδυνο η θέση αυτή να καλυφθεί και πάλι από φίλους και συγγενείς του κ. Μπόμπολα. Ο μόνος τρόπος ώστε οι μέτοχοι να εξασφαλίσουν άμεση και δέουσα διάδοχη κατάσταση είναι μέσω της ψήφου τους υπέρ της πρωτοβουλίας CHANGE4ELLAKTOR, χωρίς περαιτέρω καθυστέρηση. Πλέον επαφίεται στους μετόχους της ΕΛΛΑΚΤΩΡ κι όχι στον κ. Μπόμπολα να θέσουν τέλος στη θητεία του ως διευθύνοντα συμβούλου της ΕΛΛΑΚΤΩΡ».

ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter