Διαβάστε στο Documento

Documento Newspaper
Τι προβλέπει ο Καλλικράτης

Έτοιμος να υπογράψει σύμβαση με ιδιώτη για τα σκουπίδια ο Μπουτάρης

Έτοιμος να υπογράψει σύμβαση με ιδιώτη ώστε να «σπάσει» η απεργία των εργαζομένων του δήμου εμφανίζεται ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης.

Καθώς κάτω από την πίεση των εργαζομένων διακόπηκε η συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, που εξέταζε το ζήτημα, η λήψη της απόφασης περνάει πλέον στον δήμαρχο - ο οποίος εμφανίζεται πρόθυμος να ξεκινήσει πρώτος την είσοδο ιδιωτών στην αποκομιδή των απορριμμάτων.

Όπως δήλωσε ο κ. Μπουτάρης στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, τις επόμενες ώρες θα υπογράψει ο ίδιος την απόφαση ανάθεσης της αποκομιδής σε ιδιωτική εταιρεία, με στόχο να καθαρίσει η πόλη το επόμενο τριήμερο από τους τόνους των σκουπιδιών.

Η λήψη της απόφασης περνάει στον δήμαρχο με βάση το άρθρο 58, παράγραφος 2, του Καλλικράτη, σύμφωνα με το οποίο "όταν δημιουργείται άμεσος και προφανής κίνδυνος ή απειλείται άμεση ζημία των δημοτικών συμφερόντων από την αναβολή λήψης απόφασης, ο δήμαρχος μπορεί να αποφασίσει για θέματα που ανήκουν στην αρμοδιότητα της οικονομικής ή της επιτροπής ποιότητας ζωής. Στην περίπτωση αυτή οφείλει να υποβάλει προς έγκριση τη σχετική απόφασή του κατά την επόμενη συνεδρίαση της αντίστοιχης επιτροπής".

Ο κ. Μπουτάρης ανέφερε ακόμη ότι ο ιδιώτης θα ξεκινήσει από αύριο να καθαρίζει την πόλη, ώστε να βελτιωθεί η εικόνα της Θεσσαλονίκης ενόψει του καύσωνα.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.