Έτοιμος να υπογράψει σύμβαση με ιδιώτη για τα σκουπίδια ο Μπουτάρης

Έτοιμος να υπογράψει σύμβαση με ιδιώτη για τα σκουπίδια ο Μπουτάρης

Έτοιμος να υπογράψει σύμβαση με ιδιώτη ώστε να «σπάσει» η απεργία των εργαζομένων του δήμου εμφανίζεται ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης.

Καθώς κάτω από την πίεση των εργαζομένων διακόπηκε η συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, που εξέταζε το ζήτημα, η λήψη της απόφασης περνάει πλέον στον δήμαρχο – ο οποίος εμφανίζεται πρόθυμος να ξεκινήσει πρώτος την είσοδο ιδιωτών στην αποκομιδή των απορριμμάτων.

Όπως δήλωσε ο κ. Μπουτάρης στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, τις επόμενες ώρες θα υπογράψει ο ίδιος την απόφαση ανάθεσης της αποκομιδής σε ιδιωτική εταιρεία, με στόχο να καθαρίσει η πόλη το επόμενο τριήμερο από τους τόνους των σκουπιδιών.

Η λήψη της απόφασης περνάει στον δήμαρχο με βάση το άρθρο 58, παράγραφος 2, του Καλλικράτη, σύμφωνα με το οποίο “όταν δημιουργείται άμεσος και προφανής κίνδυνος ή απειλείται άμεση ζημία των δημοτικών συμφερόντων από την αναβολή λήψης απόφασης, ο δήμαρχος μπορεί να αποφασίσει για θέματα που ανήκουν στην αρμοδιότητα της οικονομικής ή της επιτροπής ποιότητας ζωής. Στην περίπτωση αυτή οφείλει να υποβάλει προς έγκριση τη σχετική απόφασή του κατά την επόμενη συνεδρίαση της αντίστοιχης επιτροπής”.

Ο κ. Μπουτάρης ανέφερε ακόμη ότι ο ιδιώτης θα ξεκινήσει από αύριο να καθαρίζει την πόλη, ώστε να βελτιωθεί η εικόνα της Θεσσαλονίκης ενόψει του καύσωνα.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter