Ετοιμότητα στην Αθήνα και ανησυχία για νέο προσφυγικό κύμα

Ετοιμότητα στην Αθήνα και ανησυχία για νέο προσφυγικό κύμα

Κορυφώνεται και στην Αθήνα η αγωνία για τις εξελίξεις στη Συρία με κυβερνητικό στέλεχος να δηλώνει στο documentonews.gr ότι οι πληροφορίες που φτάνουν από τα κέντρα λήψεως των τελικών αποφάσεων επιβεβαιώνουν ότι είναι κάτι παραπάνω από πιθανή μια (πυραυλική) επίθεση στη Συρία.

Το ίδιο στέλεχος σημειώνει ότι τις τελευταίες ώρες καταβάλλεται μια ύστατη προσπάθεια να πάει εκ νέου το θέμα στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, προσπάθεια η οποία «πατάει» στις αντιρρήσεις που έχει εκφράσει η Μεγάλη Βρετανία, αξιωματούχοι της οποίας επικαλούνται «το κάζο στο Ιράκ».

Σε κάθε περίπτωση πηγές του ΥΠ.ΕΘ.Α σημειώνουν ότι «είμαστε σε ετοιμότητα και όχι σε επιφυλακή» κυρίως για τον τρόπο με τον οποία θα επιλέξει (αν επιλέξει) να εξάγει την κρίση στη Συρία, ο Ρ. Τ. Ερντογάν.

Οι ίδιες πηγές σημειώνουν στο Documentonews.gr ότι μέχρι και πριν από λίγο δεν έχει φτάσει στην Αθήνα κανένα αίτημα για χρήση στρατιωτικών βάσεων στη χώρα λόγω της κρίσης στη Συρία.

Ο μεγάλο βέβαια φόβος όλων είναι το ενδεχόμενο προσφυγικό ρεύμα που θα προκληθεί από μια ανάφλεξη στη Συρία, θέμα που σχετίζεται και με την εσπευσμένη άφιξη του Δ. Αβραμόπουλου στην Ελλάδα. Ο αρμόδιος Επίτροπος θα επισκεφθεί την Πέμπτη τη Λειβαδιά και τη δομή της Ριτσώνας. Οι όποιες προσπάθειες καταβάλλονται αυτήν την στιγμή είναι προς την κατεύθυνση της αποσυμφόρησης των δομών φιλοξενίας στο Β.Α. Αιγαίο και κυρίως στη Λέσβο ώστε να είναι έτοιμες να υποδεχθούν νέα προσφυγικά κύματα. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter