Ετος δοκιμασίας

Ετος δοκιμασίας

Το 2021 δυστυχώς δεν ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς. Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη κατάφερε μέσα σε ενάμιση χρόνο, βοηθούντος και του κορονοϊού, να οδηγήσει τη χώρα σε μια πρωτοφανή κρίση, μοναδική τουλάχιστον μεταπολεμικά.

Η οικονομική κρίση είναι δεδομένο ότι θα αλλάξει τη χώρα. Στην έξοδο από την πανδημία το μεγαλύτερο τμήμα της κοινωνίας θα βρεθεί σε χειρότερη κατάσταση.

Οι «άριστοι» του Κυριάκου με την κάλυψη των μέτρων προστασίας από την πανδημία ξεθεμελιώνουν το κοινωνικό κράτος, καταργούν εργασιακά δικαιώματα, «χαρίζουν» όσα χρυσαφικά του δημοσίου ξέφυγαν από τη μνημονιακή λαίλαπα και φτωχοποιούν χωρίς έλεος την ελληνική κοινωνία. Χωρίς ουσιαστικά μέτρα προστασίας, εργαζόμενοι, μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις μετά το καταστροφικό 2020 βλέπουν ένα τεράστιο βουνό δοκιμασιών να τους περιμένει.

Η βασική ατμομηχανή της ελληνικής οικονομίας, ο τουρισμός, είναι σβηστή και πολύ δύσκολα θα ανάψει μηχανές πριν από το τέλος του α΄ εξαμήνου. Το ίδιο ισχύει και για την εστίαση. Αυτό συνεπάγεται εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους στην ανεργία και χιλιάδες λουκέτα σε επιχειρήσεις όλων των κλάδων.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη καταφέρνει να καταστρέφει τους μικρομεσαίους καθώς επιδίωξή της είναι η επιβίωση μόνο κάποιων ελάχιστων μεγάλων επιχειρήσεων. Ηδη τράπεζες και εφορίες, προτού καν τελειώσει το 2020, είχαν αρχίσει τις οχλήσεις σε όσους χρωστούν, με πλήρη αδιαφορία από την πλευρά των κυβερνητικών στελεχών για τις δυνατότητες που υπάρχουν την ώρα που η κρίση βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

Το 2021 θα είναι έτος δοκιμασίας για τους πολλούς, καθώς ουσιαστική επίτευξη ευημερίας χωρίς κυβερνητική αλλαγή δεν μπορεί να επιτευχθεί.

Οι αγώνες θα είναι σκληροί και θα διαρκέσουν πολύ μέχρι να γυρίσει η κοινωνία στις συνθήκες πριν από την άνοδο του Μητσοτάκη στην εξουσία.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter