Έτσι αντιλαμβάνεται η Κεραμέως τα δημόσια Πανεπιστήμια: «Μολότοφ, ναρκωτικά και χτίσιμο γραφείων καθηγητών»

Έτσι αντιλαμβάνεται η Κεραμέως τα δημόσια Πανεπιστήμια: «Μολότοφ, ναρκωτικά και χτίσιμο γραφείων καθηγητών»

Τον όρο «γιάφκα» παρέλειψε μόνο η υπουργός Παιδείας για τα δημόσια Πανεπιστήμια, προχωρώντας σε μία τρομολαγνική περιγραφή χάους, εκτεταμένης ανομίας και παραβατικότητας για να δικαιολογήσει την ίδρυση σώματος πανεπιστημιακής αστυνομίας τη στιγμή που το ακαδημαϊκό άσυλο έχει καταργηθεί με δικό της νομοθέτημα.

«Είναι κοινή λογική ότι στο Πανεπιστήμιο δεν πρέπει να λαμβάνουν χώρα φαινόμενα βίας και ανομίας. Είναι αδιανόητο να “χτίζουν” καθηγητές στα γραφεία τους, να κρεμούν ταμπέλες από τους λαιμούς πρυτάνεων, να υπάρχει παραεμπόριο, κατασκευή μολότοφ, διακίνηση ναρκωτικών μέσα στα Πανεπιστήμια», ήταν το κρεσέντο «φόβου και παράνοιας» της Νίκης Κεραμέως κατά τη συζήτηση του επίμαχου νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής.

Αποφεύγοντας οποιαδήποτε αναφορά στη μαζική κινητοποίηση που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Πέμπτη, έσπευσε να διευκρινίσει πως οι προαναφερθείσες παραβατικές συμπεριφορές αποτελούν τις πολλές εξαιρέσεις που επιβεβαιώνουν τον κανόνα. «Το πρόβλημα δεν είναι γενικό, αλλά υπάρχουν συστηματικές εστίες παραβατικότητας και αξιόποινων πράξεων» είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας πως ο εκάστοτε πρύτανης δεν εκλέγεται για να διαδραματίσει τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ, αλλά για να προάγει το πανεπιστημιακό ίδρυμα που διοικεί.

«Νομοσχέδιο κοινής λογικής»

Πέραν των διθυραμβικών σχολίων, η κ. Κεραμέως έκανε λόγο για «νομοσχέδιο κοινής λογικής». «Γιατί είναι κοινή λογική πως πρέπει να υπάρχουν ακαδημαϊκές προϋποθέσεις για την εισαγωγή στο Πανεπιστήμιο. Με το να εισάγεται κάποιος με 1 ή 2 στα 20 κοροϊδεύουμε πρώτα τον ίδιο τον υποψήφιο γιατί οι πιθανότητες αποφοίτησης είναι μηδαμινές. Και κοροϊδεύουμε όσους πέτυχαν μεγαλύτερες επιδόσεις αλλά και τον έλληνα φορολογούμενο γιατί πληρώνει φόρους που δεν καταλήγουν σε αυτούς που πέρασαν με το σπαθί τους. Γιατί είναι κοινή λογική ότι δεν είναι φυσιολογικό να μην κανείς φοιτητής για 20 ή 30 χρόνια» ανέφερε για τη μείωση των εισακτέων και την ελαχιστοποίηση του χρόνου φοίτησης και κατέληξε επικαλούμενη δημοσκοπήσεις, οι οποίες -κατά τη γνώμη της- βρίσκουν την πλειονότητα των πολιτών υπέρ των υπό συζήτηση ρυθμίσεων. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter