Έτσι «ενίσχυσαν» το ΕΣΥ στην Κρήτη: Προσλήψεις κλητήρων, φυλάκων, γραμματέων ή... συγγενών, αλλά ελάχιστων γιατρών!

Πηγή φωτογραφίας: www.candiadoc.gr

Με μια μόνο αίτηση μέσω ίντερνετ των ενδιαφερομένων, χωρίς καμιά άλλη διαδικασία, περισσότεροι από 450 άνθρωποι «ενίσχυσαν» το διάστημα της πανδημίας τις δομές δημόσιας Υγείας στην Κρήτη. 

Ενίσχυσαν; Πολύ σχετικό! Γιατί, όπως αποδεικνύεται από τα στοιχεία που αποκαλύπτει το Candiadoc, οι γιατροί και άλλοι υγειονομικοί ήταν το μικρό μέρος αυτών των προσλήψεων, καθώς η κρίση έγινε ευκαιρία για να προσληφθούν τουλάχιστον 2 χρόνια στο δημόσιο, με μια απλή ηλεκτρονική αίτηση, περισσότεροι από 170 σε ειδικότητες που δεν είχαν καμιά σχέση με την πανδημία: φύλακες, προσωπικό ασφαλείας, νυχτοφύλακες, ανειδίκευτοι εργάτες, προσωπικό γενικών καθηκόντων, υπάλληλοι γραφείου… Α, και φαίνεται ότι μερικοί από τους νεοπροσληφθέντες είναι συγγενείς μεταξύ τους, πχ αδέρφια!

(Σημείωση: στην αναφορά περί αδερφών δεν συμπεριλαμβάνεται η αδερφή της κ. διοικήτριας της ΥΠΕ, Ελένης Μπορμπουδάκη, αλλά και μερικές άλλες περιπτώσεις που εντοπίστηκαν)

Τα στοιχεία βέβαια ουδέποτε τα έδωσε το υπουργείο, ούτε καν η 7η ΥΠΕ Κρήτης, αν και ζητήθηκαν επανειλημμένως από βουλευτές της αντιπολίτευσης (ερωτήσεις έχουν καταθέσει ο Ανδρέας Ξανθός, ο Νίκος Ηγουμενίδης και άλλοι). Τα αναζητήσαμε και βρήκαμε τις περισσότερες από 450 αποφάσεις που υπέγραψε η διοικήτρια της ΥΠΕ, Ελένη Μπορμπουδάκη, και αναρτήθηκαν μέχρι στη “Διαύγεια’ (αν αναρτήθηκαν όλες…).

Σε γενικές γραμμές τα έγγραφα αναφέρονται σε 483 προσλήψεις, όλες 24μηνης διάρκειας με εξαίρεση μόνο…. μερικούς γιατρούς, που προσλήφθηκαν για 12 μήνες, καθώς φαίνεται ότι οι άνθρωποι γενικών καθηκόντων και κάποιο προσωπικό ασφαλείας, που έχουν ήδη 24μηνες συμβάσεις, είναι πιο χρήσιμοι για το σύστημα Υγείας, ειδικά σε πανδημία…

Οι 483 προσλήψεις (το στοιχείο μπορεί να μην ανταποκρίνεται στην οριστική πραγματικότητα δεν γνωρίζουμε αν όλοι αυτοί πιάνουν τελικά υπηρεσία ή αν με αυτούς ολοκληρώθηκαν οι προσλήψεις):

-Γιατροί περίπου 60

-Πληρώματα ΕΚΑΒ 17

-Διάφορες επικουρικές ειδικότητες (νοσηλευτικό προσωπικό ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ, μαίες, παρασκευαστές κλπ) 235. Από αυτές οι 80 περίπου είναι βοηθοί νοσηλευτές ΔΕ.

-Διοικητικό προσωπικό, γραμματείς, λογιστές, οδηγοί σε υπηρεσίες, 63. Μάλιστα περίπου 25 από αυτούς προσλήφθηκαν ως διοικητικό προσωπικό, προσωπικό ασφαλείας ή οδηγοί στην κεντρική υπηρεσία της ΔΥΠΕ.

-Γενικών καθηκόντων, κλητήρες, φύλακες, εργάτες 110.

Οι προσλήψεις… ανήμερα της Εθνικής Επετείου

Από τα στοιχεία που παραθέτουμε είναι αυταπόδεικτο ότι το σύστημα Υγείας, την πιο κρίσιμη ώρα, δεν ενισχύθηκε. Ένα μεγάλο μέρος των ανεξέλεγκτων – λόγω των συνθηκών- προσλήψεων δεν αφορά σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, αλλά προφανώς σε εξυπηρετήσεις… Η κρίση έγινε εμφανής ευκαιρία για προσλήψεις χωρίς καμιά διαδικασία… Μόνο με την αίτηση του ενδιαφερόμενου…

Είναι χαρακτηριστικό ότι η διοικήτρια της ΥΠΕ υπέγραψε αποφάσεις ακόμα και ανήμερα της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου! Όχι όμως γιατρών ή νοσηλευτών, αλλά διοικητικών, προσωπικού ασφαλείας ή γενικών καθηκόντων..

Κέντρα Υγείας δεν ενισχύθηκαν με το προσωπικό που ζητούσαν οι υγειονομικοί, αλλά με γραμματείς, φύλακες ή ανάλογες ειδικότητες κλητήρων…

Η ενίσχυση των γραφείων της ΔΥΠΕ!

Ιδιαίτερη φαίνεται επίσης η σπουδή της διοικήτριας της ΥΠΕ να αξιοποιήσει την ευκαιρία να ενισχύσει με διοικητικούς τα γραφεία της… Όπως αναφέρθηκε, με τις διαδικασίες εξπρές, προσέλαβε σε θέσεις συνεργατών της 25 άτομα! Μια από τις θέσεις είχε δοθεί στην αδερφή της, που τελικά παραιτήθηκε.

Πηγή: candiadoc.gr

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.