Έτσι θα απολαύσετε το τρέξιμο στην πόλη

Έτσι θα απολαύσετε το τρέξιμο στην πόλη

Οι πόλεις δεν είναι συνήθως τόσο φιλικές απέναντι στους δρομείς, αυτό ωστόσο, δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να γίνει… δουλειά.

Άλλωστε οι περισσότεροι, δεν διαθέτουν απεριόριστο χρόνο και η επιλογή της προπόνησης στη γειτονιά τους, είναι μονόδρος.

Προκειμένου να κάνουμε τη ζωή μας πιο εύκολη, πρέπει να ακολουθούμε ορισμένους κανόνες.

1. Διαλέξτε προσεκτικά τα παπούτσια σας

Κανείς δεν μπορεί να τρέξει στην άσφαλτο χωρίς ένα ζευγάρι καλά παπούτσια τρεξίματος. Κάθε πάτημα στο δρόμο ισοδυναμεί με έξι φορές το βάρος του σώματος που πέφτει πάνω στις γάμπες και στις αρθρώσεις. Το καλύτερο είναι να ρωτήσετε έναν ειδικό σε κατάστημα αθλητικών ειδών και να του εξηγήσετε ότι τρέχετε στην άσφαλτο. Εξίσου σημαντικό είναι ότι δεν πρέπει να κρατάτε τα ίδια παπούτσια επί μήνες και χρόνια. Μετράτε τα χιλιόμετρα που κάνετε. Ανάλογα με το βάρος σας τα παπούτσια αλλάζουν κάθε 600-800 χιλιόμετρα περίπου.

2. Προσοχή στη μουσική με ακουστικά

Σίγουρα, η πλήξη καραδοκεί όταν κάποιος τρέχει μόνος και πολλοί καταφεύγουν στη μουσική. Προσοχή όμως στην πόλη, κρατήστε τη μουσική χαμηλά για να ακούτε τι γίνεται γύρω σας. Προσοχή επίσης στην πολύ έντονη μουσική που μπορεί να σας παρασύρει και να τρέχετε γρηγορότερα από ό,τι συνήθως.

3. Αποφύγετε τις ώρες αιχμής

Κάντε την άθλησή σας μακριά από τις ώρες αιχμής, απομακρυνθείτε από τους πολυσύχναστους δρόμους, μπήτε στα μικρά δρομάκια. Προτιμήστε τα πάρκα και τους πεζόδρομους. Αν πέσετε σε κόκκινο φανάρι, μείνετε πολλά μέτρα μέσα στο πεζοδρόμιο, οι εξατμίσεις καραδοκούν.

4. Μην σταματάτε το τρέξιμο στο φανάρι

Ανακουφίζει να σταματήσει κάποιος στο κόκκινο φανάρι και να ξεκουραστεί για λίγα δευτερόλεπτα. Αλλά πρέπει να πιεστείτε, κάνετε βηματάκια επί τόπου ή κάντε μια στροφή ώστε η κυκλοφορία του αίματος και του οξυγόνου να μείνει ενεργή. Αν σταματήσετε, οι τοξίνες και τα «σκουπίδια» των μυών καθηλώνονται στο αίμα και θα είναι πολύ δυσκολότερο να τρέξετε στη συνέχεια.

5. Εξοπλισμός για τη νύχτα

Αν τρέχετε βράδυ ή νύχτα πρέπει να σας βλέπουν οι οδηγοί. Αποφύγετε να φοράτε 100% μαύρα ρούχα, αγοράστε μπάντες χρωματιστές για τα ρούχα ή τα παπούτσια. Σε ειδικά καταστήματα θα ανακαλύψετε όσα χρειάζεστε.

6. Αξιοποιήστε τον εξοπλισμό της πόλης

Αξιοποιήστε τα παγκάκια για να κάνετε μυικές ασκήσεις, όταν τελειώνετε το τρέξιμο ή ενδιάμεσα. Για τους αρχάριους δρομείς οι μικρές στάσεις σε παγκάκι για ασκήσεις ενδυνάμωσης είναι ό,τι καλύτερο.

7. Αλλάξτε τη διαδρομή σας

Το να παίρνετε τρεις φορές την εβδομάδα τον ίδιο δρόμο για τρέξιμο είναι βαρετό και σκοτώνει τη φαντασία. Αλλάξτε συχνά το δρομολόγιό σας για να κρατάτε το ενδιαφέρον σας.

8. Ντυθείτε καλύτερα στην επιστροφή

Ισως δεν είναι πολύ πρακτικό αλλά είναι καλό να κρατάτε ένα ρούχο επιπλέον γύρω από τη μέση το οποίο θα χρειαστείτε όταν τελειώσετε το τρέξιμο. Κατά τη διάρκεια της άθλησης η θερμοκρασία του σώματος υπερβαίνει τους 30 βαθμούς, αλλά προς το τέλος της διαδρομής κατεβαίνει γρήγορα. Για να αποφύγετε το κρύωμα, καλύψτε το λαιμό σας και το στήθος με ένα αδιάβροχο ρούχο ή αντιανεμικό. Αν όλα αυτά σας είναι δύσκολα, προτιμήστε τον πιο γρήγορο τρόπο επιστροφής, όπως τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Πηγή: Runnfun.gr

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter