Διαβάστε στο Documento

Documento Newspaper
Η νέα ρύθμιση

Έτσι θα ξεφορτωθείτε τους «φίλους» που θέλετε στο Facebook, χωρίς να το καταλάβουν

Καλοί οι φίλοι στο Facebook, αλλά εκτός από αυτούς υπάρχουν και οι «φίλοι». Αυτοί δηλαδή που για κάποιον λόγο κάποια στιγμή κάναμε δεκτούς, αλλά στην πραγματικότητα μας κουράζουν και απλώς θέλουμε να τους ξεφορτωθούμε από το timeline μας, χωρίς να μας πάρουν χαμπάρι.

Πλέον, εκτός από τα παραδοσιακά block και unfriend, τα οποία ενδέχεται να εκθέσουν αυτόν που θα τα πατήσει, το Facebook παρέχει μια πιο… διακριτική επιλογή: Το snooze.

Το snooze επιτρέπει σε κάθε χρήστη να «φιμώσει» από το timeline του όποιον θέλει για περίοδο 30 ημερών, στη διάρκεια της οποίας τα post του ατόμου που θέλουμε να ξεφορτωθούμε δε θα εμφανίζονται σ΄εμάς.

Μετά την πάροδο του μήνα, το Facebook θα ρωτήσει αν θέλουμε να επαναφέρει τον ενοχλητικό «φίλο», οπότε και αποφασίζουμε τι θέλουμε, χωρίς να δώσουμε… δικαιώματα στον «ανεπιθύμητο».

Για να βρείτε το snooze, βρίσκετε το προφίλ του ατόμου που θέλετε να «φιμώσετε», είτε μέσω search είτε μέσω κάποιου post που περνάει από τον «τοίχο» σας, πατάτε επάνω δεξιά και ανοίγοντας οι επιλογές θα εμφανιστεί και το snooze. Το πατάτε και… ησυχάζετε.

Αν στο μέλλον θελήσετε να το αλλάξετε, πηγαίνετε στις «Ρυθμίσεις».

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.