Euractiv: «Η ελληνική αριστερά οδηγεί ξανά τους συντηρητικούς στη συζήτηση για τον γάμο ομόφυλων ζευγαριών»

Euractiv: «Η ελληνική αριστερά οδηγεί ξανά τους συντηρητικούς στη συζήτηση για τον γάμο ομόφυλων ζευγαριών»

«Οι προθέσεις του Στέφανου Κασσελάκη προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης, να προωθηθεί η αναγνώριση του γάμου ομόφυλων ζευγαριών αποτέλεσε ξυπνητήρι για την συντηρητική κυβέρνηση ώστε να επισπεύσει της διαδικασίες προώθησης της LGBTIQ ατζέντας της», επισημαίνεται από το Euractiv.

«Ο Στέφανος Κασσελάκης προκάλεσε σεισμό στην ελληνική πολιτική σκηνή με την εκλογή του στην προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ στις 24 Σεπτεμβρίου. Πριν τις εσωκομματικές εκλογές, είχε αναφέρει ότι στοχεύσει στη νομιμοποίηση του γάμου ομοφύλων, ασκώντας ανοιχτά κριτική στη συντηρητική κυβέρνηση Μητσοτάκη για επιτηδευμένο φρένο στην προώθηση του εν λόγω μέτρου.

“Όταν πρόκειται για ανθρώπινα δικαιώματα, η δικαιολογία ότι όλα έρχονται στην ώρα τους δεν ευσταθεί”, ανέφερε σε συνέντευξή του ο Κασσελάκης κατηγορώντας την κυβέρνηση Μητσοτάκη για αδράνεια. Λίγες ημέρες μετά την επανεκλογή του, τον Ιούλιο του 2023, ο Μητσοτάκης εξέφρασε την πρόθεση για την νομιμοποίηση του γάμου ομοφύλων σε συνέντευξή του στο Bloomberg, εξαγγέλλοντας τη δημιουργία επιτροπής που θα χαράξει τη στρατηγική για τα θέματα LGBTQI+.

Ο γάμος ομοφύλων θα συμβεί κάποια στιγμή, είναι κομμάτι της στρατηγικής μας, είχε αναφέρει ο πρωθυπουργός το περασμένο καλοκαίρι, τονίζοντας ότι η ελληνική κοινωνία είναι πλέον πιο ώριμη», υπογραμμίζει το δημοσίευμα.

Το Euractiv σχολιάζει ότι ο Μητσοτάκης δεν έχει επιχειρήσει ακόμη να προωθήσει το εν λόγω ζήτημα, υπό το φόβο αντιδράσεων από την ακροδεξιά πτέρυγα του κόμματος. Ωστόσο, όπως επισημαίνεται στη συνέχεια, είναι πιθανή η επίσπευση του ζητήματος αν εκφράζονται ερωτήματα για τη στάση που θα κρατήσει η άκρως συντηρητική πλευρά των βουλευτών της ΝΔ.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter