Euractiv: Η υπόθεση Καϊλή και το Qatargate ανακατεύουν την τράπουλα ενόψει των ελληνικών εκλογών

Euractiv: Η υπόθεση Καϊλή και το Qatargate ανακατεύουν την τράπουλα ενόψει των ελληνικών εκλογών

Στις εξελίξεις που πυροδοτεί το Qatargate με φόντο τις εκλογές στην Ελλάδα το επόμενο διάστημα, αναφέρεται το Euractiv.  Σε άρθρο με τίτλο: «Το Qatargate» ανακατεύει την τράπουλα ενόψει των ελληνικών εκλογών», ο Σαράντης Μιχαλόπουλος, επισημαίνει πως η υπόθεση που εμπλέκει και την ευρωβουλευτή Εύα Καϊλή για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση έχει προκαλέσει πολιτικό σεισμό.

Δείτε επίσης: Διαφθορά στις Βρυξέλλες: Οι 4 που οδηγήθηκαν στη φυλακή

Όπως υπογραμμίζει η υπόθεση αυτή έρχεται εν μέσω του συνεχιζόμενου σκανδάλου υποκλοπών, του λεγόμενου «ελληνικού Watergate» «που έχει δηλητηριάσει την ελληνική πολιτική».

Εν συνεχεία, αναφέρεται στις δηλώσεις του επικεφαλής του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Ανδρουλάκη, και τις «δύσκολη συνύπαρξη» που είχε με την Εύα Καΐλή καθώς, όπως επισημαίνει το Euractiv: «Όταν ανακαλύφθηκε ότι το τηλέφωνο του Ανδρουλάκη είχε παραβιαστεί, προσπάθησε να υποβαθμίσει το θέμα και εξέφρασε απόψεις που ξεφεύγουν από τη γραμμή του κόμματος» και συνεχίζει θυμίζοντας τον απίστευτο ισχυρισμό της Καϊλή περί εργασιακών δικαιωμάτων στο Κατάρ: «Μία από αυτές τις περιπτώσεις ήταν ένα ψήφισμα για το Κατάρ και το Παγκόσμιο Κύπελλο, όταν είπε ότι το Κατάρ είναι «πρωτοπόρος στα εργασιακά δικαιώματα».

Ο αντίκτυπος στις εκλογές

Ωστόσο, με φόντο τις επερχόμενες εκλογές το Euractiv αναφέρεται στη δήλωση του Νίκου Ανδρουλάκη τονίζοντας ότι: «Είναι η πρώτη φορά που ο αρχηγός του Πασόκ αποκλείει δημόσια το ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας με τη Νέα Δημοκρατία. Οι εκλογές είναι προγραμματισqμένες το 2023, αλλά οι φήμες ότι η χώρα μπορεί να οδεύει προς πρόωρες εκλογές αυξάνονται. Οι εκλογές θα γίνουν βάσει νέου εκλογικού νόμου και σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις μόνο ένας συνασπισμός κομμάτων θα μπορεί να σχηματίσει κυβέρνηση. Η Νέα Δημοκρατία προηγείται αυτή τη στιγμή στις δημοσκοπήσεις, ακολουθούμενη από τον αριστερό ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, με το τελευταίο να αναμένεται να παίξει ρυθμιστικό ρόλο».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter