Euractiv: Ο Κούλογλου θέλει νέο αριστερό κόμμα με άνοιγμα της πόρτας στο ΠΑΣΟΚ

Euractiv: Ο Κούλογλου θέλει νέο αριστερό κόμμα με άνοιγμα της πόρτας στο ΠΑΣΟΚ

Τις εξελίξεις στην ελληνική Αριστερά αλλά και τις ζυμώσεις για τη δημιουργία νέου κόμματος από τα στελέχη που αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζει το Euractiv.

Στο εκτενές αφιέρωμα με τίτλο «Το διαζύγιο στην ελληνική Αριστερά ανακατεύει την πολιτική τράπουλα», φιλοξενούνται μεταξύ άλλων δηλώσεις του ευρωβουλευτή, Στέλιου Κούλογλου, ο οποίος σχολίασε ότι οι αποχωρήσεις «ανοίγουν χώρο για τη δημιουργία νέου κόμματος», ανοίγοντας παράλληλα την πόρτα και στο ΠΑΣΟΚ.

Διαβάστε επίσης: Κασσελάκης: Να παραδώσουν τις έδρες τους οι Τσακαλώτος, Πέρκα και Κούλογλου

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Euractiv, ο Στέλιος Κούλογλου μίλησε για ένα «αριστερό κόμμα, αριστερότερα του ΠΑΣΟΚ, που θα μπορούσε στο μέλλον να συνεργαστεί με σοσιαλιστές για να σχηματίσει κυβέρνηση». Κατά τον ευρωβουλευτή ο οποίος τον Οκτώβριο είχε ανακοινώσει την αποχώρησή του από την ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, προϋποθέσεις για την παρουσία του νέου αυτού σχηματισμού είναι «να έχει νέες προοδευτικές ιδέες αλλά και νέα πρόσωπα».

Διαβάστε επίσης: Κλείνει την πόρτα στην «Ομπρέλα» η Ζωή Κωνσταντοπούλου

Στη συνέχεια, το Euractiv σχολιάζει με νόημα ότι «η παρουσία ορισμένων αριστερών με σκληρή γραμμή -οι οποίοι έχουν ασκήσει ανοιχτά κριτική στον Αλέξη Τσίπρα- μπορεί να δημιουργήσει δυσκολίες ακόμη και στο νέο κόμμα».

«Το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται στην τρίτη θέση των δημοσκοπήσεων, σε κοντινή απόσταση με τον ΣΥΡΙΖΑ», επισημαίνει το Euractiv.

Διαβάστε σχετικά: Αποχωρεί από την ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ ο Στέλιος Κούλογλου

Ο Κασσελάκης στο προσκήνιο

Το Euractiv προχωρά επίσης σε μία αναδρομή των τελευταίων γεγονότων που αφορούν τις αποχωρήσεις στον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ καταγράφει και τις μέσες τιμές των δημοσκοπήσεων των τελευταίων εβδομάδων σχετικά με τη δημοσκοπική απόσταση της αξιωματικής αντιπολίτευσης με το ΠΑΣΟΚ, επισημαίνοντας ότι τα φώτα πλέον πέφτουν πάνω στον Στέφανο Κασσελάκη.

«Στις δημόσιες τοποθετήσεις του έδωσε έμφαση στην ακρίβεια και στις χαμηλές επιδόσεις της χώρας όσον αφορά την εφαρμογή του Κράτου Δικαίου, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η έρευνα για το σκάνδαλο των υποκλοπών. Δέχθηκε ιδιαίτερα σκληρή κριτική από την εσωκομματική αντιπολίτευση, που χρησιμοποίησε εκφράσεις όπως «Τραμπισμός”», επισημαίνεται μεταξύ άλλων στο δημοσίευμα.

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter