Euro 2020: Διασώθηκαν στο τέλος οι Γερμανοί

Euro 2020: Διασώθηκαν στο τέλος οι Γερμανοί

Κατάφατσα με οδυνηρό αποκλεισμό βρέθηκε η Γερμανία, πριν διασωθεί με το γκολ του Λέον Γκορέτσκα στο 84ο λεπτό, απέναντι στους Ούγγρους στο Μόναχο (2-2).

Η Ουγγαρία προηγήθηκε με 1-0 (Ζάλαϊ 23’) και 2-1 (Σέφερ 68’, αμέσως μετά την ισοφάριση του Χάβερτς), αλλά ισοφαρίστηκε λίγο πριν το τέλος. Η ισοπαλία ήταν αρκετή για τους Γερμανούς, ενώ οι Ούγγροι ήθελαν μόνο νίκη.

Πριν τον αγώνα, μάλιστα, ένας μεμονωμένος φίλαθλους μπήκε στον αγωνιστικό χώρο και ανέμισε μία σημαία με τα χρώματα της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας μπροστά στους ποδοσφαιριστές από τη χώρα του Όρμπαν. Νωρίτερα, η UEFA είχε απορρίψει αίτημα του δήμου του Μονάχου να φωτιστεί το στάδιο με τα ίδια χρώματα.

Στο ντέρμπι του ίδιου Ομίλου, η πρωταθλήτρια Κόσμου Γαλλία και η πρωταθλήτρια Ευρώπης Πορτογαλία αναδείχθηκαν ισόπαλες με 2-2 στη Βουδαπέστη και προκρίθηκαν αμφότερες.

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο σκόραρε με δύο πέναλτι (30’, 60’), ενώ τα γκολ των Γάλλων πέτυχε ο Καρίμ Μπενζεμά, ένα από την άσπρη βούλα (45’) και ένα με πλασέ (47’). Ο Ρονάλντο μετράει πλέον 109 γκολ στην Εθνική ομάδα, ισοφαρίζοντας το παγκόσμιο ρεκόρ του Ιρανού Αλί Νταεΐ.

Οι Γάλλοι τερμάτισαν πρώτοι στον Όμιλο, οι Γερμανοί πέρασαν ως δεύτεροι για να δώσουν ραντεβού με την Αγγλία στο Ουέμπλεϊ, ενώ οι Πορτογάλοι πέρασαν ως τρίτοι.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter