Euro 2020: Η Μεσόγειος… φλέγεται, Ιταλία – Ισπανία για μια θέση στον τελικό

Euro 2020: Η Μεσόγειος… φλέγεται, Ιταλία – Ισπανία για μια θέση στον τελικό

Ιταλία και Ισπανία, αναμετρώνται απόψε (22.00, ΑΝΤ1) στο Γουέμπλεϊ του Λονδίνου με στόχο την πρόκριση στον τελικό του Euro 2020. Η ομάδα που θα προκριθεί στον κυριακάτικο τελικό (11/7) θα περιμένει τον αντίπαλο της που θα προκύψει από τον δεύτερο ημιτελικό που θα διεξαχθεί αύριο (7/7) πάλι στο Γουέμπλει ανάμεσα στην Αγγλία και την Δανία.

Ιταλοί και Ισπανοί έχουν πολλούς ανοιχτούς λογαριασμούς από το παρελθόν. Οι δύο ομάδες συναντήθηκαν στο ντέρμπι της Μεσογείου στον τελικό του Euro 2012 όπου οι «φούριας ρόχας» έκαναν επίδειξη δύναμης και νίκησαν τους «ατζούρι» με 4-0. Η Ιταλία πήρε ρεβάνς με νίκη 2-0 επί της Ισπανίας στη φάση των «16» του Euro 2016.

Για την ομάδα του Ρομπέρτο Μαντσίνι, σύμμαχος απόψε είναι το αήττητο σερί 32 αγώνων (27 νίκες και 5 ισοπαλίες), ενώ έχει ψυχολογία στα ύψη αφού στον προημιτελικό απέκλεισε το νο1 της παγκόσμιας κατάταξης, Βέλγιο. Στα μείον, η απουσία του Λεονάρντο Σπινάτσολα που υπέστη ρήξη χιαστού και θα μείνει έξι μήνες εκτός αγώνων.

Από την άλλη πλευρά η Ισπανία, δεν ενθουσίασε με την απόδοση της μέχρι σήμερα αλλά έστω και δύσκολα κατάφερε να φτάσει στην τετράδα, ελπίζοντας ότι θα επιστρέψει σε τελικό μετά από 9 χρόνια. Είχε δύο ισοπαλίες στον όμιλο, χρειάστηκε παράταση για να φτάσει στην οκτάδα και πέναλτι για να μπει στην τετράδα. Αμφίβολη είναι η συμτοχή του Πάμπλο Σαράμπια.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter