Euro 2020: Με πέναλτι δώρο η Αγγλία στον τελικό, 2-1 την Δανία

Euro 2020: Με πέναλτι δώρο η Αγγλία στον τελικό, 2-1 την Δανία

Η Αγγλία νίκησε στην παράταση 2-1 την Δανία (1-1 το 90λεπτο) και προκρίθηκε δίκαια (έστω κι αν χρειάστηκε ένα πέναλτι-δώρο) για πρώτη φορά στην ιστορία της στον κυριακάτικο τελικό (11/7, 22.00) του Euro 2020 εκεί όπου θα αντιμετωπίσει, πάλι στο «Γουέμπλεϊ», την Ιταλία.

Η Αγγλία μπήκε φουριόζα στο ματς αλλά η Δανία δεν της επέτρεψε να δημιουργήσει ευκαιρίες. Μετά το δεκάλεπτο μάλιστα ισορρόπησε τον ημιτελικό και βγήκε με αξιώσεις στην επίθεση και δικαιώθηκε. Στο 30’ ο Ντάμσγκααρντ με εκπληκτικό χτύπημα φάουλ άνοιξε το σκορ (0-1). Αυτό ήταν και το πρώτο γκολ που δέχθηκε η Αγγλία στην διοργάνωση.

Το γκολ ανάγκασε τους γηπεδούχους να πιέσουν και πάλι και αφού στο 37’ ο Σμάιχελ έσωσε το εξ επαφής σουτ του Στέρλινγκ, στο 39’ από σέντρα του Σάκα ο Κιάερ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του (1-1).

Στο β’ μέρος οι δύο ομάδες αλληλοεξοντώθηκαν και τίποτα δεν άλλαξε με αποτέλεσμα ο ημιτελικός να οδηγηθεί στην παράταση. Εκεί οι Αγγλοι ξεκίνησαν με ευκαιρία του Κέιν που έσωσε ο Σμάιχελ. Ωσπου το 104’ ο διαιτητής Μακέλι έδωσε ένα πέναλτι δώρο στους γηπεδούχους σε βουτιά του Στέρλινγκ στην περιοχή και ο Κέιν έκανε με διπλή προσπάθεια το 2-1 μετά την απόκρουση του Σμάιχελ στέλνοντας τους Αγγλους στον τελικό.

Κίτρινες κάρτες πήραν οι Μαγκουάιρ, Βας.

ΑΓΓΛΙΑ: Πίκφορντ, Γουόκερ, Στόουνς, Μαγκουάιρ, Σο, Φίλιπς, Ράις (95’ Χέντερσον), Σάκα (69’ Γκρίλις, 106’ Τρίπιερ), Μάουντ (95’ Φόντεν), Στέρλινγκ, Κέιν.

ΔΑΝΙΑ: Σμάιχελ, Κρίστενσεν (79’ Αντερσεν), Κιάερ, Βέστεργκααρντ (105’ Βιντ), Στρίγκερ (68’ Βας), Χιέιμπιεργκ, Ντιλέινι (88’ Γιένσεν), Μάλε, Μπρέθγουεϊτ, Ντόλμπεργκ (68’ Νόργκααρντ), Ντάμσγκααρντ (68’ Πόουλσεν).

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter