Euro 2020: Με σκόρερ τον Σικ, η Τσεχία νίκησε 2-0 την Σκωτία

Euro 2020: Με σκόρερ τον Σικ, η Τσεχία νίκησε 2-0 την Σκωτία

Με μεγάλο πρωταγωνιστή και σκόρερ τον Πάτρικ Σικ, η Τσεχία στην πρεμιέρα της στο Euro 2020 επικράτησε 2-0 της Σκωτίας στο Χάμπντεν Παρκ της Γλασκώβης και έκανε το πρώτο βήμα για την πρόκριση της στην επόμενη φάση.

Οι Σκωτσέζοι απείλησαν στο 5’ με τον ΜακΓκιν , ενώ στο 16’ οι Τσέχοι έφτασαν κοντά στο γκολ με τον Σικ. Στο 18’ ο Ντάικς δεν είχε καλό τελείωμα και στο 32’ ο Ρόμπερτσον δεν μπόρεσε να νικήσει τον Βάτσλικ.

Το σκορ άνοιξε στο 42’. Ο Τσουφάλ γέμισε στην περιοχή του Μάρσαλ και ο Σικ τον νίκησε με γυριστή κεφαλιά (0-1).

Η Σκωτία στο 48’ έφτασε μία ανάσα από την ισοφάριση, αλλά το σουτ του Χέντρι «κατέληξε» στο δοκάρι του Βάτσλικ.

Στο 52’ σημειώθηκε ένα από τα ωραιότερα γκολ στην ιστορία του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Ο Σικ σχεδόν από την σέντρα, είδε τον Μάρσαλ έξω από την εστία του και με ένα απίθανο φαλτσαριστό σουτ σκόραρε για δεύτερη φορά (0-2).

Ο 25χρονος επιθετικός απείλησε και στο 81’, αλλά αυτή τη φορά απέκρουσε το σουτ του ο γκολκίπερ της Σκωτίας. Στο παιχνίδι πέρασε ως αλλαγή ο επιθετικός του ΠΑΟΚ, Μ. Κρμέντσικ, ο οποίος στο 90’ έχασε μοναδική ευκαιρία για να διευρύνει το σκορ.

Ο Γερμανός διαιτητής Ντάνιελ Ζίμπερτ έβγαλε το ματς, χωρίς να δείξει κίτρινη κάρτα.

Σκωτία: Μάρσαλ, Χάνλεϊ, Κούπερ, Χέντρι (67′ ΜακΓκρέγκορ), Ο’Ντόνελ (79′ Φόρεστ), Άρμστρονγκ (67′ Φρέιζερ), ΜακΓκιν, ΜακΤόμινεϊ, Ρόμπερτσον, Ντάικς (79′ Νίσμπετ), Κρίστι (46′ Άνταμς).

Τσεχία: Βάτσλικ, Τσουφάλ, Σελούτσκα, Κάλας, Μπόριλ, Σούτσεκ, Κραλ, Μάζοπουστ (71′ Βίντρα), Νταρίντα (86′ Σέβτσικ), Γιάνκτο (71′ Λόζεκ), Σικ (86′ Κρμέντσικ).

**Στον 4ο όμιλο του Euro 2020 από τρεις βαθμούς έχουν η Αγγλία και η Τσεχία που νίκησαν την Κροατία και την Σκωτία αντίστοιχα.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter