Euro 2020: Νοκ-άουτ η Ολλανδία από τους Τσέχους (2-0)

Euro 2020: Νοκ-άουτ η Ολλανδία από τους Τσέχους (2-0)

H Oλλανδία ήταν το θύμα της πρώτης ηχηρής έκπληξης στο ετεροχρονισμένο Euro 2020: οι θαρραλέοι Τσέχοι τη νίκησαν με 2-0 στη Βουδαπέστη και έδωσαν ραντεβού με τη Δανία στον προημιτελικό του ερχόμενου Σαββάτου στο Μπακού. Οι αγνώριστοι Ολλανδοί αγωνίστηκαν σχεδόν ένα ημίχρονο με δέκα ποδοσφαιριστές.

Το γκολ που έκανε την Τσεχία αφεντικό του αγώνα σημειώθηκε από τον αμυντικό μέσο Χόλες, με κοντινή κεφαλιά, στο 68ο λεπτό. Ο Χόλες, της Σλάβια Πράγας, είναι από τους λίγους Τσέχους διεθνείς που δεν έχουν αγωνιστεί σε ξένο σύλλογο. Στο 80’ ο Πάτρικ Σικ της Λεβερκούζεν διαμόρφωσε το τελικό 2-0 με τέταρτο γκολ του στο Euro, από ασίστ του Χόλες στην αντεπίθεση.

Οι απογοητευτικοί Ολλανδοί άγγιξαν το γκολ στο 52’ όταν ο τερματοφύλακας Βάτσλικ άρπαξε τη μπάλα από τα πόδια του ανενόχλητου Μάλεν. Ένα λεπτό αργότερα, όμως, ο Mατάις Ντε Λιχτ αποβλήθηκε επειδή έπιασε τη μπάλα με τα χέρια -έχοντας χάσει την ισορροπία του- σε προσπάθεια αντεπίθεσης των Τσέχων.

Η Τσεχία έφτασε στον τελικό το 1996 στο Λονδίνο (1-2 από τη Γερμανία), ενώ αποκλείστηκε στα ημιτελικά το 2004 (όταν ηττήθηκε από την Ελλάδα) και το 2012.
Το γήπεδο «Φέρεντς Πούσκας» ήταν σχεδόν γεμάτο με οπαδούς των δύο ομάδων.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter