Euro 2020: Πεντάρα η Ισπανία, νίκη σε ματς θρίλερ και πρωτιά για τους Σουηδούς

Euro 2020: Πεντάρα η Ισπανία, νίκη σε ματς θρίλερ και πρωτιά για τους Σουηδούς

Η Ισπανία «κατάπιε» την Σλοβακία, την οποία φιλοδώρησε πέντε γκολ (5-0), ωστόσο κατέλαβε τη δεύτερη θέση στον 5ο όμιλο. Αντίπαλος της στους «16» του Euro θα είναι η Κροατία.

Οι παίκτες του Λουίς Ενρίκε μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι και στο 12’ κέρδισαν πέναλτι. Το εκτέλεσε ο Μοράτα, αλλά τον νίκησε ο Ντουμπράβκα. Το σκορ άνοιξε στο 30’. Ο Σαράμπια έπιασε δυνατό σουτ, η μπάλα τράνταξε την αριστερή συμβολή των δοκών, πήρε τρελή τροχιά και ο Ντουμπράβκα στην προσπάθειά του να την διώξει την έστειλε με καρφί αλά… βόλεϊ στα δίχτυα του!

Στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων έγινε το 2-0 από τον Λαπόρτ. Τα άλλα τρία γκολ για τους Ισπανούς πέτυχαν οι Σαράμπια (56’), Τόρες (67’) και ο Κούτσκα με αυτογκόλ (71’).

Σλοβακία (Στέφαν Τάρκοβιτς): Ντουμπράβκα, Πέκαρικ, Σάτκα, Σκρίνιαρ, Χούμποτσαν, Κούτσκα, Χρομάντα (46′ Λομπότκα), Χαράσλιν (69′ Σούσλοβ), Χάμσικ (90′ Μπένες), Μακ (69′ Βάις), Ντούντα (46′ Ντούρις).

Ισπανία (Λουίς Ενρίκε): Ουνάι Σιμόν, Αθπιλικουέτα (77′ Ογιαρθάμπαλ), Έρικ Γκαρσία (71′ Πάου Τόρες), Λαπόρτ, Τζόρντι Άλμπα, Μπουσκέτς (71′ Τιάγκο), Κόκε, Πέδρι, Σαράμπια, Μορένο (77′ Τραορέ), Μοράτα (66′ Φεράν Τόρες).

Πρώτη η Σουηδία

Ο Ρόμπερ Λεβαντόφσκι λίγο έλειψε να φέρει τα πάνω κάτω στο άλλο παιχνίδι του 5ου ομίλου, αλλά τελικά η Σουηδία πήρε τη νίκη με 3-2. Προηγήθηκε με 2-0, ο άσος της Εθνικής Πολωνίας την ισοφάρισε και οι Σκανδιναβοί πήραν τους τρεις βαθμούς με γκολ στο 94’.

Η Σουηδία προηγήθηκε στο σκορ με δύο γκολ του Φόρσμπεργκ. Το πρώτο μόλις στο 2’ και το δεύτερο στο 59’. Ο Λεβαντόφσκι είχε διπλό δοκάρι στο 17’, ενώ μείωσε το σκορ στο 61’. Το 2-2 έγινε στο 84’με σουτ του «Λέβα», ωστόσο στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Κλάεσον σκόραρε και χάρισε τους τρεις βαθμούς και την πρώτη θέση στην ομάδα του, η οποία δεν γνωρίζει ακόμα τον αντίπαλο της στους «16».

Η Πολωνία μετά την ήττα της επιστρέφει… σπίτι της.

ΣΟΥΗΔΙΑ: Όλσεν, Λούστιγκ (68′ Κραφτ), Λίντελεφ, Ντάνιελσον, Αουγκούστινσον, Λάρσον, Έκνταλ, Όλσον, Φόρσμπεργκ (77′ Κλάεσον), Ίσακ (68′ Μπεργκ), Κουέισον (55′ Κουλουσέβσκι).

ΠΟΛΩΝΙΑ: Σέζνι, Μπερεσίνσκι, Γκλικ, Μπέντναρεκ, Γιόζβιακ (62′ Σβίερτσοκ), Κριχόβιακ (79′ Πλάχετα), Κλιχ (73′ Κοζλόβσκι), Πούχατς (46′ Φρανκόβσκι), Σβιντέρσκι, Ζιελίνσκι, Λεβαντόβσκι.

Η τελική βαθμολογία:

1. Σουηδία 7 (4-2)

2. Ισπανία 5 (6-1)

3. Σλοβακία 3 (2-7)

4. Πολωνία 1 (4-6)

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter