Euro 2020: Πέρασε στα πέναλτι η Ισπανία

Euro 2020: Πέρασε στα πέναλτι η Ισπανία

Ψύχραιμοι στη «ρώσικη ρουλέτα», οι Ισπανοί σφράγισαν πρώτοι το εισιτήριο για τα ημιτελικά του Euro 2021, απέναντι στην Ελβετία. Η «ρόχα» κέρδισε με 3-1 στα πέναλτι, ενώ στην κανονική διάρκεια και στην παράταση το σκορ ήταν ισόπαλο με 1-1.

Οι Ισπανοί έχασαν δύο από τα πρώτα τρία πέναλτι που εκτέλεσαν (Μπουσκέτς, Ρόδρι), αλλά οι Ελβετοί έχασαν τρία συνεχόμενα με τους Σερ, Ακανζί, Βάργκας. Ο Ουνάι Σιμόν έπιασε δύο, ενώ το άλλο βγήκε άουτ. Οι Όλμο, Μορένο, Οϊαρσάμπαλ ευστόχησαν από την άσπρη βούλα. Για τους ηττημένους στόχο βρήκε μόνο ο Γκαβράνοβιτς.

Η Ισπανία προηγήθηκε στο 8ο λεπτό όταν ο Ζακάρια ξεγέλασε τον τερματοφύλακά του στην προσπάθεια να αποκρούσει το σουτ του Τζόρντι Άλμπα, αλλά το κωμικό λάθος των Ισπανών αμυντικών Λαπόρτ, Πάου Τόρες στο 68’ επέτρεψε στον Ελβετό αρχηγό Σακίρι να ισοφαρίσει, από ασίστ του Φρόιλερ.

Όμως ο τελευταίος είδε απ’ ευθείας κόκκινη κάρτα στο 77’ από τον Άγγλο διαιτητή Όλιβερ, για βάναυσο μαρκάρισμα στον Χεράρδ Μορένο.

Παίζοντας με παίκτη παραπάνω, οι φλύαροι Ισπανοί «βομβάρδισαν» την αντίπαλη εστία στην παράταση, αλλά ο γκολκίπερ Γιαν Ζόμερ στάθηκε ανυπέρβλητο εμπόδιο, με αμέτρητες επεμβάσεις.

Οι Ελβετοί άντεξαν περίπου 45 λεπτά με δέκα ποδοσφαιριστές και με πολλές ελλείψεις απέναντι σε ανώτερο αντίπαλο. Μάλιστα έπαιξαν χωρίς τον τιμωρημένο αρχηγό τους Γκράνιτ Τζάκα, ενώ έχασαν στο πρώτο ημίχρονο με τραυματισμό τον βασικό επιθετικό Εμ’Μπολό.

Η Ελβετία είχε αποκλείσει τη Γαλλία, επίσης στα πέναλτι, στον προηγούμενο γύρο. Αυτή ήταν η πρώτη παρουσία τους σε προημιτελικό μεγάλης διοργάνωσης από το Μουντιάλ του 1954. Οι νικητές Ισπανοί παρατάχθηκαν και χειροκρότησαν ιπποτικά τους ηττημένους μετά τη λήξη της αναμέτρησης.

Οι Ισπανοί θα αντιμετωπίσουν τον νικητή της αποψινής αναμέτρησης Ιταλίας-Βελγίου (22.00, Μόναχο), στον πρώτο ημιτελικό, το βράδυ της Τρίτης στο Ουέμπλεϊ.

Στον δεύτερο ημιτελικό θα αναμετρηθούν την Τετάρτη, στο ίδιο γήπεδο, οι νικητές των αυριανών προημιτελικών μεταξύ Δανίας-Τσεχίας (19.00, Μπακού) και Αγγλίας-Ουκρανίας (22.00, Ρώμη).

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter