Euro 2020: Πρόκριση-δικαίωση για τους Δανούς

Euro 2020: Πρόκριση-δικαίωση για τους Δανούς

Η Δανία προκρίθηκε δίκαια ως δεύτερη από τον Όμιλο του Βελγίου με το «ξερό» 4-1 επί της Ρωσίας και ξαναβρήκε το χαμόγελό της, δέκα μέρες μετά την παρ’ ολίγον τραγωδία με τον Κρίστιαν Έρικσεν. Η Φινλανδία, που έχασε με 2-0 από τους Βέλγους, έμεινε τρίτη στον ίδιο Όμιλο και αποκλείστηκε, μαζί με τους Ρώσους.

Διαβάστε: Euro: Προκρίθηκαν στους «16» Ολλανδία και Αυστρία

Οι Δανοί προηγήθηκαν με 2-0 και αγκάλιασαν την πρόκριση με τα γκολ του 20χρονου Ντάμσγκααρντ (38’) και του Πόουλσεν (59’), αλλά η Ρωσία μείωσε με αυστηρό πέναλτι του Τζιούμπα στο 70’ Οι Δανοί σφράγισαν την πρόκρισή του με μακρινό σουτ του αμυντικού Κρίστενσεν στο 79ο λεπτό και πλασέ του Μέλε στο 82’, σκορπίζοντας ενθουσιασμό στο «Πάρκεν» της Κοπεγχάγης.

Οι Βέλγοι έπαιξαν με αρκετούς αναπληρωματικούς, αφού και η ισοπαλία τους έφτανε για να σφραγίσoυν την πρωτιά του Ομίλου. Το «γκολ» του Λουκάκου στο 67 ακυρώθηκε ως οφσάιντ, αλλά ο Βερμάλεν έλυσε τον γόρδιο δεσμό στο 75ο λεπτό με κεφαλιά. Ο Φινλανδός τερματοφύλακας Χράντεσκι έσπρωξε τη μπάλα στην εστία του και χρεώθηκε αυτογκόλ. Ο Λουκάκου έγραψε το 2-0 στο 84’.

Μετά τα τέσσερα σημερινά παιχνίδια, πιστοποιήθηκαν δύο ζευγάρια στη φάση των «16»: Ουαλλία-Δανία στο Άμστερνταμ, Ιταλία-Αυστρία στο Ουέμπλεϊ. Το Βέλγιο και η Ολλανδία θα αντιμετωπίσουν τρίτους άλλων Ομίλων σε Σεβίλλη και Βουδαπέστη αντίστοιχα. Οριστικοποιήθηκε επίσης η πρόκριση των Ελβετών, που τερμάτισαν τρίτοι στον Α’ Όμιλο με 4 βαθμούς. Η Ουκρανία θα περιμένει με αγωνία τα αποτελέσματα των άλλων Ομίλων.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter