Euro 2020: Στα ημιτελικά και η Ιταλία

Euro 2020: Στα ημιτελικά και η Ιταλία

Η «Σκουάντρα Ατζούρα» άντεξε στην πίεση των Βέλγων, οπότε ο πρώτος ημιτελικός του Euro 2021 θα έχει αλμύρα Μεσογείου: Ιταλία-Ισπανία, την Τρίτη στο Ουέμπλεϊ.

Η ομάδα του Ρομπέρτο Μαντσίνι κέρδισε με 2-1 στο ουδέτερο Μόναχο και σφράγισε το εισιτήριό της με πολύ άγχος, παρ’ όλο που προηγήθηκε με δύο απανωτά γκολ των Νικολό Μπαρέλα (30’), Λορέντζο Ινσίνιε (44’).

Το Βέλγιο μείωσε λίγο πριν την ανάπαυλα με αυστηρό πέναλτι που κέρδισε ο Ντοκού και αξιοποίησε ο Ρομέλου Λουκάκου (45+2’), αλλά οι μεγάλες ευκαιρίες των Λουκάκου (61’), Σαντλί (70’) έμειναν αναξιοποίητες.

Ενδιάμεσα οι Ιταλοί άγγιξαν το γκολ με τον Σπινατσόλα, που προς το τέλος τραυματίστηκε και αποχώρησε με λυγμούς.

Πλέον έχουν αποκλειστεί από το Euro oι πρώτες τρεις ομάδες του Μουντιάλ 2018 (Γαλλία, Κροατία, Βέλγιο), καθώς και η πρωταθλήτρια Ευρώπης του 2016 Πορτογαλία. Οι Ιταλοί μετρούν πλέον 32 συνεχόμενους αγώνες χωρίς ήττα, από τον Σεπτέμβριο του 2018.

Η Ισπανία νίκησε νωρίτερα την Ελβετία στα πέναλτι με 3-1, μετά το 1-1 της κανονικής διάρκειας και της παράτασης (Ζακάρια αυτ. 8’, Σακίρι 68’).

Στον δεύτερο ημιτελικό θα αναμετρηθούν την Τετάρτη, στο ίδιο γήπεδο, οι νικητές των αυριανών προημιτελικών μεταξύ Δανίας-Τσεχίας (19.00, Μπακού) και Αγγλίας-Ουκρανίας (22.00, Ρώμη).

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter