Euro 2020: Το κατενάτσιο της Σουηδίας πήρε 0-0 στην Ισπανία

Euro 2020: Το κατενάτσιο της Σουηδίας πήρε 0-0 στην Ισπανία

Με ένα σκληρό κατενάτσιο η Σουηδία κατάφερε να φύγει με την ισοπαλία (0-0) από την Ισπανία στη Σεβίλλη για τον 5o όμιλο του Euro 2020. Να σημειωθεί ότι οι δύο ομάδες είναι αντίπαλοι της εθνικής μας στα προκριματικά του Μουντιάλ 2022.

Το πρώτο ημίχρονο ανήκε ολοκληρωτικά στην Ισπανία, που είχε καθολική υπεροχή (79-21 η κατοχή μπάλας) αφού η Σουηδία προτίμησε να παίξει… κατενάτσιο και δεν ξεμυτούσε από την περιοχή της. Οι γηπεδούχοι δημιούργησαν επτά κλασικές ευκαιρίες για γκολ με τους Ολμο, Κόκε και Μοριέντες αλλά δεν μπόρεσαν σε καμία από αυτές να βρουν δίχτυα. Μάλιστα λίγο έλειψε να τιμωρηθούν στο 41’ όταν οι Σουηδοί στη πρώτη ουσιαστικά επίθεση τους στο ματς λίγο έλειψε να σκοράρουν αλλά το πλασέ του Ισακ μετά και την προβολή του Γιορέντε σταμάτησε στο κάθετο δοκάρι του Σιμόν.

Το ίδιο σκηνικό και στο β’ μέρος με την Ισπανία να υπερέχει αλλά να είναι πλέον φλύαρη και την Σουηδία μόνιμα στην άμυνα, αλλά να χάνει στο 60’ τη μεγάλη ευκαιρία για το 0-1 με τον Μπεργκ…

Από εκεί και πέρα με μαζική άμυνα οι Σουηδοί πήραν τον βαθμό της ισοπαλίας παρά τις ισπανικές ευκαιρίες στις καθυστερήσεις του αγώνα.

ΙΣΠΑΝΙΑ: Σιμόν, Γιορέντε, Λαπόρτ, Π. Τόρες, Άλμπα, Κόκε, Ρόδρι (65’ Τιάγκο), Πέδρι, Φ. Τόρες (74’ Μορένο), Μοράτα (65’ Σαράμπια), Όλμο (74’Οϊαρθάμπαλ).

ΣΟΥΗΔΙΑ: Όλσεν, Λούστιγκ (75’ Κραφτ), Λίντελοφ, Ντάνιελσον, Ογκούστινσον, Λάρσον, Όλσον (83’ Καγιούστο), Έκνταλ, Φόρσμπεργκ (83’ Μπένγκτσον), Μπέργκ (69’ Κουάισον), Ίσακ (69’ Κλάεσον).

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter