Euro 2024: Δύσκολα με ανατροπή 2-1 η Ολλανδία την Πολωνία (Video)

Euro 2024: Δύσκολα με ανατροπή 2-1 η Ολλανδία την Πολωνία (Video)

Η Ολλανδία με τις πολλές και σημαντικές απουσίες κατάφερε να λυγίσει με ανατροπή μάλιστα με 2-1 για 7η φορά στις οκτώ τελευταίες εμφανίσεις της με την Πολωνία, την ομάδα του Λεβαντόφσκι (δεν αγωνίστηκε λόγω τραυματισμού) στην πρεμιέρα του Δ’ ομίλου του Euro 2024

Στο κατάμεστο «Βολκσπαρκστάντιον» του Αμβούργου η Ολλανδία μπήκε δυνατά στο ματς κι έχασε στο 5ο λεπτό ευκαιρία με τον Ρέιντερς. Όμως η Πολωνία ήταν εκείνη που άνοιξε το σκορ με τον Μπούσκα που με κεφαλιά από κόρνερ έκανε το 1-0.

Το γκολ δεν πτόησε τους «Οράνιε» που πίεσαν για άμεση ισοφάριση αλλά δεν αξιοποίησαν  τις ευκαιρίες που δημιούργησαν με τους Φαν Ντάικ, Σίμονς και Γκάκπο. Τελικά η Ολλανδία ισοφάρισε με αρκετή δόση τύχης στο 29’ με σουτ του Γκάκπο που κόντραρε και άλλαξε πορεία ξεγελώντας τον Σέζνι (1-1).

Η Πολωνία αντέδρασε και στο 32’ ο Φερμπρούχεν έσωσε το κοντινό σουτ του Ζιελίνσκι αλλά τις πολύ μεγάλες ευκαιρίες για το 2-1 έχασαν ο Γκάκπο στο 41’ και ο Ντεπάι για την Ολλανδία.

Ιδιο σκηνικό και στο 2ο ημίχρονο  με την Ολλανδία να έχει την υπεροχή και να σπαταλάει ευκαιρίες με τους Ντεπάι (49’) και Σίμονς (54’) , με τους Πολωνούς να μη μπορούν να φτάσουν με αξιώσεις στην περιοχή των «Οράνιε». Χρειάστηκε μια νέα στατική φάση για τους Πολωνούς για να φτάσουν σε δύο τελικές σε σουτ των Κίβιορ και Ζιελίνσκι στο 59’. Η φάση αυτή έδωσε ψυχολογία στους Πολωνούς που πήραν την πρωτοβουλία του ματς και άρχισαν να μπαίνουν επικίνδυνα στην ολλανδική περιοχή. Όμως σύντομα η Ολλανδία ξαναπήρε τα ηνία του ματς κι έχασε καλές ευκαιρίες με τον Ντάμφρις (62’, 69’). Τη λύση στον γόρδιο ολλανδικό δεσμό, έδωσε τελικά μια χρυσή αλλαγή. Ο Βέγκχορστ που μπήκε αλλαγή στο 82’ στο ματς στην πρώτη επαφή του με την μπάλα στο 83’ από πάσα του Ακέ με δυνατό σουτ στη κίνηση έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 2-1.

Στο 90’ ο Πιοτρόφσκι έχασε τεράστια ευκαιρία για την ισοφάριση της Πολωνίας και στην επιστροφή της ο Σφιντέρσκι έστειλε τη μπάλα άουτ.

Ο Πορτογάλος Ντίας «κιτρίνισε» τον Φέερμαν.

ΠΟΛΩΝΙΑ: Σέζνι, Φρανκόφσκι, Σάλαμον (87’ Μπερεζίνσκι), Μπένταρεκ, Κίβιορ, Ουρμπάνσκι (55’ Σιμπνιέφσκι), Ζιελίνσκι (76’ Πιοτρόφσκι), Ρόμαντσουκ (55’ Σλιτζ), Ζαλέφσκι, Σιμάνσκι (46’ Μόντερ), Μπούσκα.

ΟΛΛΑΝΔΙΑ: Φερμπρούγκεν, Ντάμφρις, Ντε Φράι, Φαν Ντάικ, Ακέ (87’ Ντε Φεν), Σχάουτεν, Ρέιντερς, Φέερμαν (61’Βαϊνάλντουμ) , Σίμονς (61’ Μάαλεν), Ντεπάι (81’ Βέγκχορστ), Γκάκπο (81’ Φρίμπονγκ).

Διαβάστε επίσης 

Ανασχηματισμός: Υπουργοποιήθηκαν 4 μέλη της εξεταστικής για τη συγκάλυψη του εγκλήματος των Τεμπών

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 87-82: «Πράσινος» πρωταθλητής διά πυρός και σιδήρου (Videos)

Ανασχηματισμός: Ο Μητσοτάκης γύρισε την πλάτη σε όσους υπέδειξε να απέχουν από τη ψηφοφορία για τα ομόφυλα

Ιταλία: Κρουαζιερόπλοιο του Μ. Ηλιόπουλου που θα φιλοξενούσε αστυνομικούς στη σύνοδο G7 κατασχέθηκε λόγω «άθλιων» συνθηκών υγιεινής (Photos)

Ραγδαίες εξελίξεις: Οι όροι Πούτιν για άμεση κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία

 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter