Euro 2024: «Εάν κινδυνεύετε, πείτε αυτή τη λέξη» – Η οδηγία της γερμανικής αστυνομίας για το Αγγλία – Σερβία

Euro 2024: «Εάν κινδυνεύετε, πείτε αυτή τη λέξη» – Η οδηγία της γερμανικής αστυνομίας για το Αγγλία – Σερβία
Φωτογραφία αρχείου

Μπορεί για τους περισσότερους η διοργάνωση του Euro να είναι συνυφασμένη με το γιορτινό κλίμα στις εξέδρες αλλά σίγουρα δεν ταυτίζονται όλοι αυτή την οπτική, ειδικά μετά από άφθονη κατανάλωση αλκοόλ στις γερμανικές παμπ, από το βόρειο έως το νότιο άκρο της χώρας όπου διεξάγονται τα παιχνίδια φέτος το καλοκαίρι.

Έτσι, ορισμένοι ποδοσφαιρικοί αγώνες μπαίνουν στο «μικροσκόπιο» της γερμανικής αστυνομίας λόγω αυξημένης επικινδυνότητας για επεισόδια. Ένας από αυτούς είναι ο αποψινός (22:00 ΕΡΤ1) όπου η Αγγλία κάνει πρεμιέρα στο Euro 2024 κόντρα στη Σερβία στο Γκελζενκίρχεν. Η άφιξη των φίλων των δύο ομάδων, που μόνο στους «ήσυχους» δεν λογίζονται διαχρονικά, έχει κινητοποιήσει την αστυνομία.

Ευθύς εξ αρχής το παιχνίδι είχε χαρακτηριστεί υψηλού κινδύνου. Χιλιάδες αστυνομικοί και αξιωματούχοι θα ειναι απλωμένοι στην πόλη. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, υπολογίζεται πως περίπου 40.000 Άγγλοι περιφέρονται στην πόλη, εκ των οποίων αρκετές χιλιάδες είναι εκείνοι που δεν έχουν εισιτήριο για το παιχνίδι και περίπου 10.000 θα είναι οι Σέρβοι.

Εδώ και μέρες ο έγκυρος Guardian έχει γράψει ότι υπάρχουν εκτιμήσεις για περίπου 500 επικίνδυνοι Σέρβους οπαδούς που, έχουν φτάσει οδικώς στη Γερμανία, και ενδέχεται να επιχειρήσουν να προκαλέσουν δυσάρεστες καταστάσεις με αφορμή τον αγώνα της ομάδας με τα «τρία λιοντάρια».

Σε αυτό το μήκος κύματος, άλλη μία βρετανική εφημερίδα, η Telegraph αναφέρει πως η αστυνομία καλεί όσους βρίσκονται σε κίνδυνο κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού, να φωνάξουν τη λέξη «Παναμάς» απευθυνόμενοι προς τους αστυνομικούς.

Η εξήγηση

Όπως εξηγεί το Goal.com, με το άκουσμα της κωδικής λέξης, το προσωπικό έχει εκπαιδευτεί ώστε να «προσφέρει αμέσως τη δυνατότητα καταφυγής» στο άτομο που δηλώνει πως βρίσκεται σε κίνδυνο και στη συνέχεια να ενεργοποιήσει την «ομάδα PANAMA», «μια πολύγλωσση, πολυεπαγγελματική ομάδα που εκπαιδεύεται στην επέμβαση σε κρίσεις, στη μη βίαιη επικοινωνία και στην αποκλιμάκωση».

Διαβάστε επίσης 

Ανασχηματισμός: Υπουργοποιήθηκαν 4 μέλη της εξεταστικής για τη συγκάλυψη του εγκλήματος των Τεμπών

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 87-82: «Πράσινος» πρωταθλητής διά πυρός και σιδήρου (Videos)

Ιταλία: Κρουαζιερόπλοιο του Μ. Ηλιόπουλου που θα φιλοξενούσε αστυνομικούς στη σύνοδο G7 κατασχέθηκε λόγω «άθλιων» συνθηκών υγιεινής (Photos)

Ραγδαίες εξελίξεις: Οι όροι Πούτιν για άμεση κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter