Euro 2024: Με ανατροπή η Ιταλία 2-1 την Αλβανία

Euro 2024: Με ανατροπή η Ιταλία 2-1 την Αλβανία

Στον Β’ όμιλο, τον επονομαζόμενο και «όμιλο του θανάτου» στο «Σίγκναλ Ιντούνα Παρκ» του Ντόρτμουντ, η Ιταλία αιφνιδιάστηκε στο ξεκίνημα από την Αλβανία αλλά γρήγορα γύρισε το ματς και νίκησε 2-1.

Με την Ιταλία να παίζει «εκτός έδρας» απέναντι στην Αλβανία που είχε τη συμπαράσταση περισσότερων από 45.000 φίλων της, το ματς ξεκίνησε με γκολ μόλις στα 23 δευτερόλεπτα! Ο Ντι Μάρκο εκτέλεσε ένα πλάγιο άουτ προς την περιοχή της ομάδας του αλλά έκανε ολέθριο λάθος, ο Μπαϊράμι πρόλαβε τους πάντες και από πλάγια θέση εκτέλεσε τον Ντοναρούμα για το 1-0, μέσα σε αποθέωση, στο πιο γρήγορο γκολ στην ιστορία του Euro.

Οι Ιταλοί προσπάθησαν να απαντήσουν άμεσα και πίεσαν ασφυκτικά την Αλβανία. Στο 3ο λεπτό ο Πελεγκρίνι έχασε ευκαιρία από το σημείο του πέναλτι αλλά στο 11’ από σέντρα του Πελεγκρίνι ο Μπαστόνι στο 2ο δοκάρι με καρφωτή κεφαλιά έφερε την ισοφάριση για τους Ατζούρι (1-1). Οι Αλβανοί αποσυντονίστηκαν και στο 16’ ο Μπαρέλα με βολίδα εκτός περιοχής έφερε την ολική ανατροπή για την Ιταλία που μπήκε μπροστά στο σκορ με 2-1.

Στο 33’ από κάθετη πάσα του Σκαμάκα ο Φρατέζι πλάσαρε όμορφα τον Στρακόσια που μπόρεσε κι άλλαξε όσο χρειαζόταν την πορεία της μπάλας, αυτή βρήκε το κάθετο δοκάρι και απομακρύνθηκε. Στο ίδιο διάστημα οι Αλβανοί τα είχαν χαμένα από την ανατροπή στο σκορ και δεν μπορούσαν να φτάσουν στην περιοχή του Ντοναρούμα. Αντίθετα ο Στρακόσια έσωσε στο 40’ το σουτ του Σκαμάκα από κοντά και κράτησε ζωντανή την ομάδα του.

Στο β’ μέρος η Ιταλία κυριαρχούσε στο ματς, δημιούργησε ευκαιρίες αλλά δεν μπόρεσε να κάνει το 3-1, τη στιγμή που η Αλβανία ήθελε αλλά δεν μπορούσε και ήταν εντελώς ακίνδυνη ως το 70’. Μετά το 70’ η Ιταλία κουράστηκε αλλά είχε τον έλεγχο αφού οι Αλβανοί δεν μπορούσαν να φτάσουν με αξιώσεις στην αντίπαλη περιοχή και ήλπιζαν μόνο σε κάποια στατική φάση.

Στο τελευταίο πεντάλεπτο η Ιταλία έδωσε χώρο και η Αλβανία προσπάθησε να πιέσει εντελώς ανορθόδοξα. Όμως στο 90’ είχε την μοναδική ευκαιρία της στο ματς με τον Μάναϊ να πλασάρει από πλάγια θέση Αλλά τον Ντοναρούμα να σώζει και να κρατάει το 2-1.

Ο Γερμανός Φέλιξ Τσβάιερ «κιτρίνισε» τους Πελεγκρίνι, Καλαφιόρι, Μπρόγια, Χότζα.

ΙΤΑΛΙΑ: Ντοναρούμα, Ντι Λορέντσο, Μπαστόνι, Καλαφιόρι, Ντι Μάρκο (83’ Ντάρμιαν), Ζορζίνιο, Μπαρέλα (92’ Φολορούντσο), Φρατέζι, Κιέζα (77’ Καμπιάζο), Πελεγκρίνι (77’ Κριστάντε), Σκαμάκα (83’ Ρετέγκι).

ΑΛΒΑΝΙΑ: Στρακόσια, Χισάι, Τζιμσίτι, Αγέτι, Μιτάι, Ραμαντάνι, Ασλάνι, Μπαϊράμι (87’ Μούτσι), Σεφέρι (68’ Λάτσι), Ασάνι (68’ Χότζα), Μπρόγια (76’ Μάναϊ).

 

Διαβάστε επίσης 

Ανασχηματισμός: Υπουργοποιήθηκαν 4 μέλη της εξεταστικής για τη συγκάλυψη του εγκλήματος των Τεμπών

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 87-82: «Πράσινος» πρωταθλητής διά πυρός και σιδήρου (Videos)

Ανασχηματισμός: Ο Μητσοτάκης γύρισε την πλάτη σε όσους υπέδειξε να απέχουν από τη ψηφοφορία για τα ομόφυλα

Ιταλία: Κρουαζιερόπλοιο του Μ. Ηλιόπουλου που θα φιλοξενούσε αστυνομικούς στη σύνοδο G7 κατασχέθηκε λόγω «άθλιων» συνθηκών υγιεινής (Photos)

Ραγδαίες εξελίξεις: Οι όροι Πούτιν για άμεση κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter