Euro 2024: Μοιρασιά Δανίας-Σλοβενίας (1-1) με… νικητή τον Ερικσεν!

Euro 2024: Μοιρασιά Δανίας-Σλοβενίας (1-1) με… νικητή τον Ερικσεν!

Στο πρώτο παιχνίδι του Γ’ ομίλου (αργότερα απόψε παίζουν Σερβία-Αγγλία) στην «ΜΗP Arena» της Στουτγκάρδης, Δανία και Σλοβενία μοιράστηκαν γκολ και βαθμούς (1-1) σε ένα ματς ορόσημο για τον μεγάλο Δανό άσο, Κρίστιαν Ερικσεν…

Η Δανία ανέλαβε από το ξεκίνημα την πρωτοβουλία στο ματς, με τους Σλοβένους να ψάχνουν τις αντεπιθέσεις. Η υπεροχή της Δανίας έφερε και το γρήγορο γκολ στο 17’, γκολ που ξεκίνησε από ένα… πλάγιο άουτ. Ο Βιμντ γύρισε με τακουνάκι στον αμαρκάριστο Ερικσεν κι αυτός με ένα κοντρόλ και σουτ μέσα από την περιοχή έγραψε το 1-0. Ένα γκολ σημαδιακό για τον μεγάλο άσο της Δανίας, ο οποίος μετά από τρία χρόνια κι εκείνο το καταραμένο ματς στην πρεμιέρα των «Βίκινγκς» κόντρα στην Φινλανδία, όταν και σταμάτησε στον αγωνιστικό χώρο η καρδιά του, αγωνίστηκε ξανά σε τελική φάση Euro και σκόραρε μετά από… 1000 μέρες. Ο ορισμός του νικητή της ζωής…

Η Σλοβενία αποφάσισε τότε να βγει από την άμυνα και πήρε μέτρα στο γήπεδο. Προσπάθησε να απειλήσει με γρήγορες μεταβιβάσεις αλλά υστερούσε στην τελική πάσα με τον Σπόραρ να έχει συνεχόμενες κακές επιλογές κι έτσι μοναδική καλή φάση ήταν η βολίδα του Σέσκο μόλις άουτ.

Το ματς πάντως δεν διεκδικούσε στο πρώτο μέρος δάφνες ποιότητας με πολλά λάθη και ημιτελείς προσπάθειες από τις δύο ομάδες. Στο β’ ημίχρονο το ματς έγινε πιο δυνατό με πολλά φάουλ κι με τους Σλοβένους να ζητούν πέναλτι σε μαρκάρισμα του Σπόραρ στο 49’ αλλά μετά τον έλεγχο του VAR το παιχνίδι συνεχίστηκε. Στο 65’ ο Χόιλουντ πλάσαρε εξ επαφής πάνω στον Ομπλακ και στο 67’ σε συνεργασία των «πράσινων», κεφαλιά του Τσέριν από σέντρα του Σπόραρ έφυγε ελάχιστα άουτ και αμέσως μετά μπήκε στο ματς και ο 3ος Σλοβένος του Παναθηναϊκού, ο Βέρμπιτς. Στο 75’ ο Σπόραρ και πάλι έχασε μεγάλη ευκαιρία από κοντά και στο 76’ η Σλοβενία που πίεζε όλο και πιο πολύ είχε δοκάρι (κάθετο) σε τρομερό σουτ του Σέσκο. Όμως στο επόμενο λεπτό (77’) η 3η σερί φάση της Σλοβενίας ήταν και φαρμακερή. Τρομερό σουτ στη κίνηση του Γιάνζα, η μπάλα κόντραρε σε αμυνόμενο άλλαξε πορεία και κατέληξε στα δίχτυα (1-1).

Το ματς πήρε φωτιά με τον Σπόραρ όμως να γίνεται ο μοιραίος παίκτης αφού στο 81’ μπήκε στην περιοχή αλλά δεν μπόρεσε ούτε αυτή τη φορά να νικήσει τον Σμάιχελ.

Ο Ελβετός Σάντρο Σέρερ «κιτρίνισε» τους Χιούλμαντ, Στογιάνοβιτς, Τσέλαρ.

ΣΛΟΒΕΝΙΑ: Oμπλακ, Ντρκούσιτς, Κάρνιτσνικ, Μπιγιόλ, Γιάνζα, Τσέριν, Έλσνικ (76’ Στάνκοβιτς), Μλάκαρ (76’ Τσέλαρ), Στογιάνοβιτς (68’ Βέρμπιτς), Σπόραρ (94’Μπρέγκαλο), Σέσκο (94′ Κούρτιτς).

ΔΑΝΙΑ: Σμάιχελ, Κρίστενσεν, Άντερσεν, Βέστεργκααρντ, Μπα, Χιούλμαντ (90’ Ντιλέινι), Χόιμπιεργκ (84’ Νόργκαρντ), Κρίστιανσεν (78’ Μέλε), Έρικσεν, Βιντ (84’ Τόλμπεργκ), Χόιλουντ (84’ Πόουλσεν).

Διαβάστε επίσης 

Ανασχηματισμός: Υπουργοποιήθηκαν 4 μέλη της εξεταστικής για τη συγκάλυψη του εγκλήματος των Τεμπών

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 87-82: «Πράσινος» πρωταθλητής διά πυρός και σιδήρου (Videos)

Ανασχηματισμός: Ο Μητσοτάκης γύρισε την πλάτη σε όσους υπέδειξε να απέχουν από τη ψηφοφορία για τα ομόφυλα

Ιταλία: Κρουαζιερόπλοιο του Μ. Ηλιόπουλου που θα φιλοξενούσε αστυνομικούς στη σύνοδο G7 κατασχέθηκε λόγω «άθλιων» συνθηκών υγιεινής (Photos)

Ραγδαίες εξελίξεις: Οι όροι Πούτιν για άμεση κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter