Euro 2024: Ποδαρικό με το δεξί για την Ελβετία, νίκησε 3-1 την Ουγγαρία

Euro 2024: Ποδαρικό με το δεξί για την Ελβετία, νίκησε 3-1 την Ουγγαρία

Η Ελβετία μπήκε με το δεξί στο Euro επικρατώντας 3-1 της Ουγγαρίας στον 1ο όμιλο της διοργάνωσης. Στο γήπεδο «Rhein Energie Stadion» της Κολωνίας η ομάδα του Μουράτ Γιακίν κυριάρχησε στο πρώτο 45λεπτο, όπου σημείωσε  δύο γκολ και τελικά έφτασε σε μία σχετικά εύκολη νίκη.

Η πρώτη ευκαιρία του αγώνα χάθηκε από τους Μαγυάρους στο 10’ με τον Σαλάι να σουτάρει εκτός περιοχής, χωρίς να μπορεί να βρει στόχο. Το σκορ άνοιξε στο 12’. Εξαιρετική κάθετη πάσα του Έμπισερ στον Ντουά, αυτός βρέθηκε απέναντι από τον Γκουλάτσι και πλάσαρε εύστοχα για το 0-1. Ο βοηθός σήκωσε το σημαιάκι του για οφσάιντ, αλλά το VAR διόρθωσε την απόφαση και το γκολ μέτρησε. Στο 21’ η Ελβετία έχασε μεγάλη ευκαιρία για να πετύχει και δεύτερο γκολ. Ο Ντουά τροφοδότησε τον Βάργκας, το σουτ του οποίου απομάκρυνε δύσκολα ο Γκουλάτσι.

Στο 40’ η Ουγγαρία είχε τη δεύτερη τελική στο παιχνίδι. Ο Ζομποζλάι εκτέλεσε φάουλ, ο Ορμπάν πήρε την κεφαλιά, ωστόσο ο Ζόμερ ήταν σωστά τοποθετημένος και μπλόκαρε την μπάλα.

Το 0-2 έγινε στην εκπνοή του πρώτου ημιχρόνου. Οι Ελβετοί γύρισαν με υπομονή την μπάλα έξω από την αντίπαλη περιοχή και ο Εμπισερ σκόραρε με δυνατό σουτ.

Οι τυπικά φιλοξενούμενοι έψαχναν και τρίτο γκολ για να σφραγίσουν το «τρίποντο». Στο 54’ ο Βάργκας σούταρε, όμως ο Γκουλάτσι μπλόκαρε την μπάλα.

Το παιχνίδι ήταν ισορροπημένο και η Ουγγαρία προσπαθούσε με αντεπιθέσεις να δημιουργήσει ρήγματα στην αντίπαλη άμυνα. Στο 63’ ο Σαλάι σέντραρε, ο Βάργκα πήρε την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι, χωρίς να μπορέσει να βρει στόχο.

Στο 66’ το παιχνίδι απέκτησε νέο ενδιαφέρον. Οι Μαγυάροι έφυγαν στην κόντρα, ο Ζομποζλάι με σέντρα ακριβείας βρήκε τον Βάργκα κι αυτός με κεφαλιά «ψαράκι» έκανε το 1-2.

Στο 92’ η Ελβετία άγγιξε το τρίτο γκολ με τον Ρίντερ και το πέτυχε στο 93’ με τον Εμπολό, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε το λάθος της αντίπαλης άμυνας και με πλασέ διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

Ο Σλοβένος Σλάβκο Βίντσιτς έδειξε κίτρινη κάρτα στους Βίντμερ, Φρόιλερ, Σαλάι, Φιόλα.

ΟΥΓΓΑΡΙΑ: Γκουλάτσι, Λανγκ (46’ Μπόλα), Α. Ζαλάι, Φιόλα, Ορμπάν, Νάγκι (67’ Κλαινχαϊσλερ), Ζομποζλάι, Κέρκεζ (79’ Ανταμ), Σέφερ, Βάργκα, Σαλάι (79’ Ντάρναϊ).

ΕΛΒΕΤΙΑ: Ζόμερ, Βίντμερ (68’ Στεργίου), Ακάντζι, Φρόιλερ (86’ Σιέρο), Τζάκα, Ροντρίγκες, Βάργκας (78’ Εμπολό), Ντουά (68’ Αμντουνί), Εντόι (86’ Ρίντερ), Έμπισερ, Σερ.

 

Διαβάστε επίσης 

Ανασχηματισμός: Υπουργοποιήθηκαν 4 μέλη της εξεταστικής για τη συγκάλυψη του εγκλήματος των Τεμπών

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 87-82: «Πράσινος» πρωταθλητής διά πυρός και σιδήρου (Videos)

Ανασχηματισμός: Ο Μητσοτάκης γύρισε την πλάτη σε όσους υπέδειξε να απέχουν από τη ψηφοφορία για τα ομόφυλα

Ιταλία: Κρουαζιερόπλοιο του Μ. Ηλιόπουλου που θα φιλοξενούσε αστυνομικούς στη σύνοδο G7 κατασχέθηκε λόγω «άθλιων» συνθηκών υγιεινής (Photos)

Ραγδαίες εξελίξεις: Οι όροι Πούτιν για άμεση κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter