Euractiv: Η Νέα Δημοκρατία διώχνει ευρωβουλευτή που επέκρινε την κυβέρνηση για τη δίωξη μέσων ενημέρωσης στην Ελλάδα

Euractiv: Η Νέα Δημοκρατία διώχνει ευρωβουλευτή που επέκρινε την κυβέρνηση για τη δίωξη μέσων ενημέρωσης στην Ελλάδα

Ο δημοσιογραφικός ιστότοπος Euractiv, με άρθρο του καυτηριάζει την κυβέρνηση, λέγοντας ότι διέγραψε τον ευρωβουλευτή Γιώργου Κύρτσου επειδή επέκρινε την κυβέρνηση για τη στάση της απέναντι σε δημοσιογράφους και ΜΜΕ. Αυτό που πόνεσε περισσότερο, τονίζεται στο άρθρο, είναι ο παραλληλισμός που έκανε ο κ. Κύρτσος, της Ελλάδας του κ. Μητσοτάκη με την Ουγγαρία του κ. Όρμπαν.

Σύμφωνα με το άρθρο, το συγκεκριμένο σχόλιο του ευρωβουλευτή ήρθε ως απάντηση στην ομιλία Μητσοτάκη στο ελληνικό κοινοβούλιο, όπου χαρακτήρισε «συμμορία» δύο δημοσιογράφους που είχαν αποκαλύψει ένα σκάνδαλο με τον ελβετικό φαρμακευτικό κολοσσό Novartis.

Πρόκειται για Κώστα Βαξεβάνη και τη Γιάννα Παπαδάκου, που αποκάλυψαν το σκάνδαλο Novartis αρκετά χρόνια πριν και τώρα κατηγορήθηκαν για εμπλοκή στην υπόθεση και κλήθηκαν να εμφανιστούν ενώπιον του ειδικού ανακριτή του Αρείου Πάγου. Η δίωξη των δημοσιογράφων έχει προκαλέσει την αντίδραση αρκετών ενώσεων δημοσιογράφων της ΕΕ και του κόσμου.

Ο Κώστας Βαξεβάνης αντιμετωπίζει τέσσερις κατηγορίες, μεταξύ των οποίων συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, παράβαση καθήκοντος και δύο κατηγορίες για συνωμοσία για κατάχρηση εξουσίας.

Το Euractiv θυμίζει ότι η δίωξη των δημοσιογράφων έχει προκαλέσει την αντίδραση αρκετών ενώσεων δημοσιογράφων της ΕΕ και του κόσμου.

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter